Πεντάδυμα... Το δώρο Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι από την Αριζόνα

Η Μάργκαρετ Μποντινέ κι ο άνδρας της Μάικλ νόμιζαν ότι δεν θα γίνουν ποτέ γονείς....

Πεντάδυμα... Το δώρο Χριστουγέννων για ένα ζευγάρι από την Αριζόνα

Το ζευγάρι απ' την Αριζόνα προσπαθούσε επί χρόνια να αποκτήσει παιδιά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από δύο αποβολές η 31 ετών Μάργκαρετ υποβλήθηκε σε ορμονοθεραπεία.... Στα μέσα Ιουνίου έμαθε απ' το γιατρό της τα ευχάριστα: ήταν έγκυος και μάλιστα κυοφορούσε πεντάδυμα!

Το ζευγάρι μετακόμισε στην Αριζόνα απο τη Βιρτζίνια, για να συνεργαστεί με τον Dr. John Elliott, εναν γιατρό με μεγάλη εμπειρία στις πολλαπλές κυήσεις και τοκετούς, ο οποιος έχει φέρει στον κοσμο πιο πολλά πεντάδυμα από καθέναν στον κόσμο.

«Τρελαθήκαμε απ' τη χαρά μας, αλλά προσπαθούσαμε να συγκρατηθούμε διότι ξέραμε ότι πολλά μπορούσαν να πάνε στραβά», λέει ο 34χρονος δικηγόρος.

Η εγκυμοσύνη προχώρησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά όσο μεγάλωναν τα μωρά τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κόπος για τη Μάργκαρετ. Μέσα στις πρώτες είκοσι εβδομάδες χρειάστηκε να πάρει κάπου 40 κιλά βάρος για να μπορέσει να θρέψει τα μωρά -κατανάλωνε κάπου 4.500 θερμίδες ημερησίως.

Ευτυχώς τα παιδιά αναπτύσσονταν φυσιολογικά και λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στην 32η εβδομάδα της κύησης, η Άβα Λουίζ, η Κλάρα Κάθριν, η Καμίλ «Μίλι» Γουίτνι, ο Λιούκ Τόμας κι η Ιζαμπέλι Φράνσις είδαν το φως της ζωής με διαφορά ενός λεπτού το ένα απ' το άλλο με καισαρική τομή.

Τα τέσσερα κοριτσάκια κι ο αδελφός τους χαίρουν άκρας υγείας, αλλά θα χρειαστεί να μείνουν ακόμη μερικές εβδομάδες στο μαιευτήριο μέχρις ότου πάρουν εξιτήριο.

Τα μωρά είναι τα πρώτα πεντάδυμα στην ιστορία του Νοσοκομείου St. Joseph's Hospital και τις μέρες των Χριστουγέννων, υπήρχε ιδιαίετερη χαρά και αγάπη, ενώ ο Αη Βασίλης πέρασε από κει για να ευχηθεί κι αυτός με τη σειρά του.

«Κάτι καλύτερο δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε», γράφει η Μάργκαρετ στο μπλογκ της...

«Η πραγματικά δύσκολη φάση θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες όταν θα έλθουν στο σπίτι», λέει ο περήφανος πατέρας.

Πόσο δίκιο έχει...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved