Μάθετε τα πάντα για τις νέες εμβρυολογικές τεχνικές στην εξωσωματική γονιμοποίηση (βίντεο)

Νέες εμβρυολογικές τεχνικές οι οποίες έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια έχουν βοηθήσει αρκετούς γιατρούς πάρα πολύ και έχουν ανεβάσει πολύ τα ποσοστά της επιτυχίας.

Μάθετε τα πάντα για τις νέες εμβρυολογικές τεχνικές στην εξωσωματική γονιμοποίηση (βίντεο)

Μέσα από αυτές τις τεχνικές οι γιατροί προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των εμβρύων που μεταφέρονται στη μήτρα, χωρίς αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου.

Στα εργαστήρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εδώ και χρόνια η αξιολόγηση των εμβρύων βασίζεται κυρίως στη μορφολογία τους. Αυτή η αξιολόγηση είναι ταχεία και μη επεμβατική αλλά έχει το μειονέκτημα ότι η παρατήρηση είναι υποκειμενική και έτσι κάποιες φορές ανεπαρκής ώστε να διευκολύνει τον ιατρό να περιορίσει τον αριθμό των εμβρύων που μεταφέρονται στη μήτρα.

Το γεγονός αυτό ώθησε τους επιστήμονες που ασχολούνται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή να βρουν άλλους τρόπους ώστε να αξιολογούν τα έμβρυα που προκύπτουν από μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, με βάση την αναπαραγωγική τους δυναμική.

Ο μαιευτήρας γυναικολόγος Παναγιώτης Πολύζος, παρουσιάζει ποιες είναι οι νέες εμβρυολογικές τεχνικές στην εξωσωματική γονιμοποίηση, μέσα από το βίντεο που δημιούργησε αποκλειστικά για το Mothersblog.gr

{youtube}xmCO6fJ61UU{/youtube}

Dr. Παναγιώτης Πολύζος
Μαιευτήρας - Χειρουργός
Γυναικολόγος Αναπαραγωγής
Μέλος του Institute of Life - Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Ιασώ
www.drpolyzos.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved