Αυτές είναι οι βασικές αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα σε ένα ζευγάρι δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικείο πρόβλημα, καθώς στο 40% των υπογόνιμων ζευγαριών, το πρόβλημα αφορά τους άνδρες.

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας

Η πιο συχνή αιτία υπογονιμότητας στους άνδρες είναι η αδυναμία του οργανισμού να παράγει ικανοποιητικό αριθμό υγιών σπερματοζωαρίων. Υπάρχει μία σειρά παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος.

Παχυσαρκία
Όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος ξεπεράσει το 25-30 kg/m2 υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις τόσο στη μορφολογία των σπερματοζωαρίων όσο και στο γενετικό υλικό (DΝΑ) που μεταφέρουν.

Τραυματισμοί
Κάποια αθλήματα μπορεί να «τραυματίσουν» τους όρχεις, όπως η ποδηλασία και η ιππασία. Τόσο η θέση του αθλητή, όσο και η ειδική στολή που συχνά αυξάνει τη θερμοκρασία στους όρχεις, προκαλεί μείωση της παραγωγής σπέρματος.

Συμπληρώματα διατροφής
Τα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης συμπληρώματα διατροφής, αλλά και τα αναβολικά είναι εχθροί της γονιμότητας.

Υψηλές θερμοκρασίες
Μία σειρά καθημερινών δραστηριοτήτων που αυξάνουν τη θερμοκρασία των όρχεων, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος. Αυτές είναι η καθιστική ζωή, το μπάνιο με ζεστό νερό, η πολύωρη καθιστική εργασία, τα στενά ρούχα και τα lap top που πολλοί άνδρες συνηθίζουν να ακουμπούν στα πόδια τους, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται θερμοκρασία που φτάνει τους 70 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved