Αυτά είναι τα 11 πράγματα που ακούν οι ειδικοί από τα ζευγάρια για τη γονιμότητα!

Η υπογονιμότητα δεν κάνει διακρίσεις. Βλέπουμε κατά καιρούς, ασθενείς όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων.

Αυτά είναι τα 11 πράγματα που ακούν οι ειδικοί από τα ζευγάρια για τη γονιμότητα!

Είναι έξυπνοι, εργατικοί κι αποφασισμένοι να κάνουν οικογένεια. Ωστόσο, αρκετοί δεν καταλαβαίνουν τους παράγοντες που την επηρεάζουν δυνητικά.

Κατά τη διάρκεια της Εθνικής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την υπογονιμότητα, οι ειδικοί έστρεψαν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν εκείνους που θέλουν να κάνουν οικογένεια. Όσες περισσότερες αλήθειες γνωρίζουν οι άνδρες κι οι γυναίκες για τη γονιμότητα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα δράσουν αυτές πάνω τους και θα αποκτήσουν μωρό.

Διαβάστε τις πιο συχνές «παρανοήσεις» που ακούν οι γιατροί κατά τη διάρκεια των ραντεβού με τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, και τι ισχύει στην πραγματικότητα.
• «Δεν έχει κανένα πρόβλημα γονιμότητας. Αυτός ήδη είναι μπαμπάς». Τόσο η γυναικεία όσο κι η ανδρική γονιμότητα μειώνεται με την ηλικία, ειδικά μετά τα 40, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τελευταία έρευνα που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας έχει δείξει ότι όσο πιο μεγάλος είναι ηλικιακά ένας άνδρας που θέλει να κάνει παιδί, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσιάζει στο να γεννηθεί το μωρό με αυτισμό ή ακόμη και σχιζοφρένεια.
• «Όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου έχουν γεννήσει μετά τα 40. Έτσι κι εγώ είμαι μία χαρά». Αν και η κληρονομικότητα παίζει ρόλο, αυτή δεν μπορεί ληφθεί υπόψη κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
• «Καπνίζω αλλά δε θα το κόψω μέχρι να μείνω έγκυος». Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρία αναπαραγωγικής ιατρικής, το 13% των περιπτώσεων γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας οφείλονται στο κάπνισμα.
• «Κάνουμε σεξ μέσα σε 24 ώρες μετά την ωορρηξία». Μόλις τελειώσει η ωορρηξία, το να μείνει μία γυναίκα έγκυος είναι αδύνατο. Η ωορρηξία συμβαίνει μία φορά το μήνα, 7-10 μέρες πριν την περίοδό της.
• «Δε χρειάζεται να ανησυχώ για τα ωάριά μου μέχρι να γίνω 40 χρονών». Μόλις γεννιέται ένα κορίτσι αυτό έχει 7 εκατομμύρια ωάρια. Όσο τα χρόνια περνούν αυτά λιγοστεύουν.
• «Γυμνάζομαι καθημερινά και κάνω γιόγκα. Είμαι σε τέλεια φόρμα. Η ηλικία δεν θα επηρεάσει τη γονιμότητά μου». Ένα υγιές σώμα και μυαλό μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα, αλλά δεν μπορεί να αντιστρέψει τη βιολογική ηλικία των ωοθηκών.
• «Το ξέρω, θα μπορούσαμε να χάσουμε βάρος, αλλά...». Όταν οι γυναίκες κι οι άνδρες έχουν παραπανίσια κιλά, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ωορρηξία και την παραγωγή σπέρματος. Η μεγάλη είδηση είναι ότι τα ζευγάρια μπορούν να συνεργαστούν και να χάσουν βάρος, να δραστηριοποιηθούν από κοινού και να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους.
• «Μόνο οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα πριν από την εγκυμοσύνη». Είναι εδώ και χρόνια γνωστό ότι οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν φυλλικό οξύ για την πρόληψη ορισμένων εκ γενετής ανωμαλιών. Πλέον όμως το συμπλήρωμα αυτό είναι σημαντικό για την ανδρική γονιμότητα!
• «Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα επηρεάζουν την υγεία μου, κι όχι την προσπάθειά μου να μείνω έγκυος». Κι όμως αν αυτά δεν θεραπευτούν, μπορεί να οδηγήσουν σε μία φλεγμονώδη νόσο της πυέλου, η οποία είναι η κύρια αιτία της υπογονιμότητας.
• «Δεν έχει καμία απολύτως σημασία πόσο καφέ πίνω». Θέλετε να το πιστέψετε ή όχι, σύμφωνα με τελευταίες μελέτες, οι γυναίκες που πίνουν πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν τις μισές πιθανότητες να μείνουν έγκυες, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.
• «Κάνουμε σεξ καθημερινά, έτσι ώστε να μείνω έγκυος πιο γρήγορα». Αν ένας άνδρας έχει φυσιολογικό αριθμό σπερματοζωαρίων, η συγκέντρωση του σπέρματος δε μειώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ σε καθημερινή βάση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved