Ουρεόπλασμα: Οσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το ουρεόπλασμα έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές, για περιπτώσεις ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας, αποβολής και πρόωρης κύησης.

Ουρεόπλασμα: Οσα πρέπει να γνωρίζουμε

Αλήθεια ή ψέματα; Τι ακριβώς είναι αυτό και για ποιο λόγο προκαλείται;

Πρόκειται για έναν μικροοργανισμό ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των μυκοπλασμάτων. Μπορεί οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα σύλληψης, καθώς όταν υπάρχει ουρεόπλασμα στη μήτρα, το ωράριο δύσκολα μπορεί να γονιμοποιηθεί. Αν ένας άντρας έχει, τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υπογονιμότητας. Αν ένας από τους δύο έχει αυτόν το μικροοργανισμό, τότε υπάρχει αυξημένος κίνδυνος αποβολής στην εγκυμοσύνη, αν δεν θεραπευτεί προηγουμένως.

Πώς όμως θα γνωρίζει μία γυναίκα ή ένας άνδρας ότι έχει ουρεόπλασμα; Τι συμπτώματα έχει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συμπτώματα κλινικά δεν υπάρχουν.

Πώς γίνεται η διάγνωση; Με συγκεκριμένη καλλιέργεια ούρων. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, τότε ο γιατρός θα συστήσει την κατάλληλη θεραπεία η οποία γίνεται με αντιβίωση. Μετά τη θεραπεία μάλιστα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες κύησης!


Όσο για το αν υπάρχει πρόληψη; Η χρήση του προφυλακτικού και μόνο. Τώρα αν ένα ζευγάρι θέλει να συλλάβει, καλό είναι να κάνει πρώτα την απαραίτητη εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν ένας από τους δύο έχει ουρεόπλασμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved