Όλο και περισσότερες μαμάδες αποκτούν παιδιά μετά τα 45 σύμφωνα με το CDC

Ορίστε γιατί το ποσοστό έχει αυξηθεί.

Όλο και περισσότερες μαμάδες αποκτούν παιδιά μετά τα 45 σύμφωνα με το CDC

Έρευνα του 2023 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά από το 2015, περισσότερες γυναίκες άνω των 45 ετών μένουν έγκυες.

Bigstock

Αν είστε κοντά στα 40 και είστε έγκυος, αξίζει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη. Η εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία, έχει αρχίσει να γίνεται trend ακόμη και ανάμεσα στις διάσημες. Η Cameron Diaz απέκτησε το πρώτο της παιδί στα 47 και η Kourtney Kardashian είναι έγκυος με το τέταρτο παιδί της. Η ηλικία της; 44ων ετών. Έμεινε έγκυος μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Έρευνα του 2023 από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά από το 2015, περισσότερες γυναίκες άνω των 45 ετών μένουν έγκυες.

Από το 2021 έως το 2022, ο αριθμός των γεννήσεων από γυναίκες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκε κατά 12%.

Αλλά δεν είναι μόνο οι γυναίκες άνω των 45. Υπάρχει μια μεγαλύτερη τάση στο να μένουν οι γυναίκες έγκυες μετά τα 40: Για τέσσερις δεκαετίες, το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των γυναικών ηλικίας 40 έως 44 ετών αυξάνεται σταθερά, εκτός από μια μικρή κάμψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια, το 2021, το ποσοστό γεννήσεων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκε κατά 4%. Εν τω μεταξύ, το ποσοστό γεννήσεων στις γυναίκες ηλικίας 20 έως 24 ετών έχει μειωθεί κατά 43% από το 2007.

gonimotita-sta-saranta.jpg

Χάρη στις τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, περισσότερες γυναίκες από ποτέ είναι ελεύθερες να καθυστερήσουν τη μητρότητα μέχρι τη στιγμή που θα αισθανθούν έτοιμες να αποκτήσουν ένα παιδί.

Αυτό το καταπιεστικό, βιολογικό ρολόι προκαλεί άγχος στις γυναίκες που σκέφτονται όχι μόνο την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και τη δημιουργία οικογένειας. Γι' αυτό και πλέον γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να βιαστούν για οποιονδήποτε λόγο να μείνουν έγκυες.

«Το να έχεις την ελευθερία να επιδιώκεις προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες πριν αγκαλιάσεις τη μητρότητα είναι ένα είδος ενδυνάμωσης», δηλώνει η Jill Koziol, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής του Motherly. «Σε μια εποχή όπου οι γυναίκες είναι πιο μορφωμένες από ποτέ, η προσωπική ανάπτυξη, η καριέρα και η εκπαίδευση δεν πρέπει να επισκιάζουν την επιλογή της μητρότητας. Οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν την επιλογή να καθυστερήσουν, όχι να αρνηθούν, αυτή τη σημαντική εμπειρία».

Αναμφίβολα, όλες οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίζουν τη γονιμότητά τους, να ενημερώνονται και φυσικά να γνωρίζουν για όλες τις θεραπείες αναπαραγωγής ώστε να είναι σε θέση να γίνουν μητέρες αργότερα στη ζωή.

με πληροφορίες από τo mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved