Μπορεί ο καύσωνας να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Οδηγός επιβίωσης για μέλλοντες γονείς.

Μπορεί ο καύσωνας να επηρεάσει τη γονιμότητα;

Καύσωνας και γονιμότητα - Οδηγός προστασίας

Bigstock

Η ηλιοφάνεια ισούται με την ενίσχυση της βιταμίνης D, τις διακοπές και πολλά άλλα πράγματα που κάνουμε εκτός σπιτιού. Αλλά τα κύματα καύσωνα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και έρευνα έχει δείξει ότι η ζέστη μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα.

Καύσωνας, γονιμότητα και τι λέει η επιστήμη

Όλοι γνωρίζουμε τις μελέτες για τη ζέστη και τον αντίκτυπο που έχει στην υγεία του σπέρματος. Οι άνδρες ενθαρρύνονται εδώ και χρόνια να αποφεύγουν τα στενά εσώρουχα και την υπερβολική χρήση καυτού νερού κατά τη διάρκεια του ντους.

Αλλά τα κύματα καύσωνα είναι διαφορετικά. Είναι αναπόφευκτα μιας και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία και την υπερβολική ζέστη.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 δείχνει ότι οι καύσωνες «μειώνουν την ανδρική γονιμότητα και την κινητικότητα του σπέρματος». Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η έντονη ζέστη και τα κύματα θερμότητας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή σπέρματος, τη βιωσιμότητα και τον τρόπο με τον οποίο το σπέρμα ταξιδεύει μέσα στη γυναίκα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί

diatirisi-gonimotitas.jpg
  • Μείνετε σε δροσερά μέρη

Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις. Αποφύγετε την παραμονή στη ζέστη, φορέστε ελαφριά ρούχα, πιείτε πολύ νερό και αποφύγετε τον ήλιο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

  • Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας και αναγκαία για τη γονιμότητα. Ο πιο γνωστός τρόπος για να αυξήσει κανείς τα επίπεδα της βιταμίνης είναι μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως. 20 λεπτά τη μέρα είναι αρκετά για να λάβετε την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

  • Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία του σώματος. Από την ενίσχυση του τραχηλικού υγρού μέχρι την προετοιμασία του σώματός σας για τις αιματολογικές εξετάσεις γονιμότητας, η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας.

Κατά τη διάρκεια της ζέστης πάντα να γεμίζετε το ποτήρι σας με νερό ακόμα κι αν δεν διψάτε. Ελέγξτε επίσης το χρώμα των ούρων σας. Θα πρέπει να είναι καθαρό και διαυγές, όχι θολό και σίγουρα όχι σκούρο.

  • Αποφύγετε τη θερμική εξάντληση

Η θερμοπληξία και η θερμική εξάντληση δεν είναι αστείο, ειδικά τους πρώτους μήνες της κύησης ή τις πρώτες εβδομάδες που περιμένετε να βγει θετικό το τεστ εγκυμοσύνης. Μερικά συμπτώματα θερμικής εξάντλησης μοιάζουν με εκείνα της πρώιμης εγκυμοσύνης. Κάποια από αυτά είναι η ζάλη , η ναυτία, η εφίδρωση, οι αυξημένοι παλμοί και οι δίψα.

πηγή: theribbonbox.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved