Τι θα έκανα διαφορετικά αν έπρεπε να ξεκινήσω ξανά το ταξίδι γονιμότητας

Η Michelle εξιστορεί όλα όσα πέρασε μέχρι να αποκτήσει παιδιά. 

Τι θα έκανα διαφορετικά αν έπρεπε να ξεκινήσω ξανά το ταξίδι γονιμότητας

Πάντα ήξερα ότι θα γίνω μητέρα αλλά υπήρχε μια περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας.

Bigstock

Όταν ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε ότι θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, απευθύνθηκα σε γιατρό για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ανακάλυψα λοιπόν ότι είχα Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Ο γιατρός μου συνέστησε να περιορίσω το φαγητό, ν’ αρχίσω να ασκούμαι περισσότερο και γενικά να κάνω κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μου.

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, γνώριζα ότι υπήρχαν περισσότερα από αυτό. Αναζήτησα λοιπόν έναν γιατρό που να ήταν εξειδικευμένος σε αυτό που είχα και παράλληλα προσπαθούσα να ανακαλύψω ποιο έπρεπε να είναι το δικό μου σχέδιο δράσης.

Άρχισα να κάνω αλλαγές στον τρόπο ζωής και να παίρνω ένα φάρμακο που με βοήθησε σημαντικά στην απώλεια βάρους και στο να έχω ξανά τακτικούς κύκλους.

Μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε έναν ειδικό γονιμότητας ο οποίος μας συνέστησε να υποβληθούμε σε χρονομετρημένο τεστ ωορρηξίας. Αυτό σήμαινε ότι κάθε μέρα για την εβδομάδα που θα είχα ωορρηξία θα πηγαίναμε στην κλινική και θα έκανα μια εξέταση αίματος. Αν όντως είχα ωορρηξία θα έπρεπε να επιστρέφω στο σπίτι και να κάνω σεξ με τον άντρα μου.

Στη συνέχεια θα έπρεπε να περιμένουμε 7 ημέρες πριν κάνουμε μια άλλη εξέταση αίματος για να επιβεβαιώσουμε την εγκυμοσύνη ή όχι. Αυτή η ….παρωδία διήρκησε μερικούς μήνες και αποφασίσαμε να σταματήσουμε να επικεντρωνόμαστε στην απόκτηση μωρού και να εστιάσουμε στη μεταξύ μας σχέση και τον γάμο μας.

Λοιπόν, μερικούς μήνες μετά τη λήψη αυτής της απόφασης, μια πολύ καθυστερημένη περίοδος με έκανε να κάνω ένα τεστ εγκυμοσύνης που αποδείχθηκε θετικό!

Τι με δυσκόλεψε περισσότερο

Το πιο δύσκολο κομμάτι του ταξιδιού ήταν το διάστημα μεταξύ των χρονομετρημένων δοκιμών ωορρηξίας. Οι ημέρες που έπρεπε να περιμένεις πριν κάνεις το τηλεφώνημα για να δεις αν ήταν «Θετικό ή Αρνητικό» και η προσμονή για ένα θετικό αποτέλεσμα που όμως δεν ερχόταν. Αυτό που με βοήθησε σε εκείνη τη δύσκολη περίοδο ήταν ότι επικεντρώθηκα σε κάτι άλλο για να αποσπώ την προσοχή μου από τα προβλήματα γονιμότητάς μου.

Το ταξίδι μου τέλειωσε

Το ταξίδι μου έχει τελειώσει τώρα καθώς έχω τρία όμορφα μικρά παιδιά. Πάντα ήξερα ότι θα γίνω μητέρα αλλά υπήρχε μια περίοδος μεγάλης αβεβαιότητας.

Τι έμαθα για τη γονιμότητα

Μην τα παρατάτε ποτέ, αναζητήστε τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζεστε. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στις μέρες μας.

Αν έπρεπε να ξεκινήσω ξανά το ταξίδι γονιμότητας: Τι θα έκανα διαφορετικά

Τίποτα

Τι θα έλεγα σε κάποια που παλεύει με την υπογονιμότητα

Μην τα παρατάς ποτέ, εμπιστεύσου το ένστικτό σου, μην αφήνεις τους γιατρούς να σε παρασύρουν, αναζήτα βοήθεια και μην περιμένεις. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσεις και επικεντρώσου σε άλλα πράγματα, αυτό σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Πηγή: yourfertilityhub.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved