Μπορείς να νιώσεις ότι είσαι μαμά ακόμα κι αν δεν έχεις καταφέρει να αποκτήσεις παιδί

Η Sarah Shockley, που παλεύει με την υπογονιμότητα, εξηγεί γιατί οι γυναίκες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποκτήσουν παιδί μπορούν να γιορτάζουν την Ημέρα της Μητέρας.

Μπορείς να νιώσεις ότι είσαι μαμά ακόμα κι αν δεν έχεις καταφέρει να αποκτήσεις παιδί
Instagram / while_we.wait

Πέρυσι ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, θυμάμαι ότι είχα πει στον εαυτό μου, «του χρόνου, θα γίνεις μαμά. Ό,τι κι αν χρειαστεί, όσο σκληρά κι αν πρέπει να προσπαθήσεις, δεν πρόκειται να περάσεις άλλη Γιορτή της Μητέρας έτσι.»

Και κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, προσπάθησα σκληρά για να πραγματοποιήσω αυτό το όνειρο.

Κάναμε την πρώτη μας σπερματέγχυση (IUI) τον Ιούλιο και τη δεύτερη τον Αύγουστο, αλλά καμία από τις δύο δεν ήταν επιτυχείς.

Ακόμα δεν ήμουν μαμά.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην εξωσωματική γονιμοποίηση και κάναμε τον πρώτο μας γύρο τον Δεκέμβριο. Πήραμε δύο ωάρια αλλά και τα δύο δεν είχαν φυσιολογικά χρωμοσώματα.

Δεν ήμουν ακόμα μαμά.

Κάναμε αλλαγές στον τρόπο ζωής, πήραμε βιταμίνες για τρεις μήνες, κάναμε βελονισμό και αλλάξαμε λίγο το πρόγραμμα θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης. Προχωρήσαμε στον δεύτερο γύρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης τον Απρίλιο και πήραμε μόνο ένα ωάριο. (γενετικό τεστ σε εκκρεμότητα). Η Γιορτή της Μητέρας είναι ξανά εδώ και υποθέτω ότι αυτή η υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου πέρυσι δεν έγινε πραγματικότητα.

Δεν είμαι ακόμα μαμά.

Αλλά ίσως να αντιμετωπίζω λάθος γενικά το θέμα της μητρότητας. Ίσως υπάρχουν περισσότερα στο να είσαι μαμά από το να έχεις ένα φυσικό παιδί.

Όλα όσα έχω περάσει αυτά τα τελευταία 4 χρόνια δεν με χαρακτηρίζουν ήδη ως μαμά;

Η προσπάθεια να γίνω μαμά με κάνει μαμά.

Η παρακολούθηση της ωορρηξίας μου με κάνει μαμά. Το να κάνω ένα τεστ εγκυμοσύνης με κάνει μαμά. Η χημική εγκυμοσύνη μου πριν από 3 χρόνια με κάνει μαμά. Το να κάνω θεραπεία γονιμότητας με κάνει μαμά. Οι αιμοληψίες, τα φάρμακα και οι υπέρηχοι με κάνουν μαμά. Τα ανώμαλα έμβρυά μου με κάνουν μαμά. Το να έχω αγάπη στην καρδιά μου για ένα παιδί με κάνει μαμά.

Δεν έχω παιδιά, δεν είμαι έγκυος αλλά είμαι ακόμα μητέρα. Και εσύ το ίδιο!

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη μητρότητα από αυτά που φαίνονται με το γυμνό μάτι. Ναι, το να έχεις ένα παιδί σε κάνει τεχνικά μαμά, αλλά το να μην έχεις μπορεί – επίσης- να σε κάνει και μαμά.

Σήμερα λοιπόν, θέλω να ευχηθώ σε όλες χαρούμενη Γιορτή της Μητέρας.

Πηγή: Instagram / while_we.wait

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved