Ανεξήγητη υπογονιμότητα: Τι είναι και ποιες επιλογές έχει το ζευγάρι

Πώς αντιμετωπίζεται η ανεξήγητη υπογονιμότητα; 

Ανεξήγητη υπογονιμότητα: Τι είναι και ποιες επιλογές έχει το ζευγάρι
bigstockphoto.com

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος για ένα χρόνο ή περισσότερο και δεν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα υγείας που να δικαιολογεί την αδυναμία σύλληψης, τότε μιλάμε για «ανεξήγητη υπογονιμότητα».

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρετε να συλλάβετε. Έρευνες που έγιναν σε ζευγάρια όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν την αιτία της υπογονιμότητας, κατάφεραν με διάφορες θεραπείες γονιμότητας, να αποκτήσουν υγιή μωρά.

aneksigiti ipogonimotita2

Πώς μπορείτε να μείνετε έγκυος

Πάνω από το 10% των ζευγαριών που προσπαθούν να συλλάβουν, διαγιγνώσκονται με ανεξήγητη υπογονιμότητα.

Δεδομένου ότι δεν έχει εντοπιστεί συγκεκριμένη αιτία υπογονιμότητας, ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής όπως η υγιεινή διατροφή, η τακτική άσκηση και η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις πιθανότητές για εγκυμοσύνη.

Ξεκινώντας με μικρά βήματα και βάζοντας απτούς στόχους θα μπορέσετε να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχολογία σας.

Όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, έχετε 12 πιθανότητες ετησίως - την περίοδο της ωορρηξίας σας κάθε μήνα - επομένως εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία.

Με ή χωρίς τη διάγνωση της ανεξήγητης υπογονιμότητας, τα κιτ ωορρηξίας μπορεί να είναι χρήσιμα στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων σας να συλλάβετε φυσικά.

Τα κιτ ωορρηξίας είναι σε θέση να εντοπίσουν ακριβώς πότε έχετε ωορρηξία, ώστε να προγραμματίσετε ανάλογα τις προσπάθειές σας. Βεβαιωθείτε ότι δοκιμάσατε ανήμερα είτε την επόμενη ημέρα μετά την αναφορά του κιτ για την ωορρηξία.

aneksigiti ipogonimotita

Τι άλλες επιλογές υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλές επιλογές, τις οποίες θα συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας, αρκετές εκ των οποίων εξαρτώνται και από την ηλικία σας.

  • Εάν είστε κάτω των 35 ετών, μπορεί να αυξήσετε την πιθανότητα εγκυμοσύνης κάνοντας σπερματέγχυση.
  • Εάν είστε άνω των 35 ετών, μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσετε σε ένα πιο επιθετικό σχέδιο θεραπείας.

Συχνά, η εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να είναι τόσο διαγνωστική όσο και θεραπευτική.

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε ότι η διάγνωση της ανεξήγητης υπογονιμότητας δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε οικογένεια.

Με πληροφορίες από το midwestfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved