Σίδηρος: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα;

Πώς συμβάλλει ο σίδηρος στην ενίσχυση της γονιμότητας;

Σίδηρος: Πώς ενισχύει τη γονιμότητα;

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο ενισχύεται η άποψη ότι ο σίδηρος ενισχύει τη γονιμότητα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι γυναίκες που έπαιρναν συμπληρώματα σιδήρου είχαν μειωμένες πιθανότητες υπογονιμότητας σε σχέση με αυτές που δεν έπαιρναν. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμα δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι τα συμπληρώματα σιδήρου ενισχύσουν τη γονιμότητα, καθώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες έρευνες.

Αυτό όμως που δεν τίθεται υπο αμφισβήτηση είναι ότι η σίδηρος είναι ένα αναγκαίο μέταλλο για τον οργανισμό, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Κατά την κύηση, ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερο σίδηρο καθώς αυξάνεται και η ροή του αίματος. Εάν λοιπόν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, καλό είναι να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή από πριν με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ώστε να γεμίσετε τις "αποθήκες" σιδήρου του οργανισμού σας. Οι τροφές που περιλαμβάνουν σίδηρο είναι το κόκκινο κρέας, η γαλοπούλα, τα φασόλια, το σπανάκι, τα φασόλια και τα αποξηραμένα φρούτα.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο σίδηρος στην εγκυμοσύνη;

Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός καθώς οι λειτουργίες του ποικίλουν:

  • Συμβάλλει στη δημιουργία αιμοσφαιρίνης η οποία υπάρχει στα ερυθρά αιμοσφαίρια και μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα.
  • Είναι σημαντικό συστατικό της μυοσφαιρνής. Η μυοσφαιρίνη προμηθεύει του μυς του σώματος με οξυγόνο και δυναμώνει τα οστά.
  • Είναι απαραίτητο για την παραγωγή πολλών βασικών ενζύμων και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • H μη επαρκής πρόσληψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη, κάνει τη μέλλουσα μαμά να νιώθει συνέχεια κουρασμένη.

Πηγή: whattoexpect.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved