Δίαιτες γονιμότητας: Πώς επηρεάζουν τη σύλληψη;

Έχουν οι δίαιτες γονιμότητας αποτελέσματα και πώς επηρεάζει η διατροφή της γυναίκας τη σύλληψη;

Δίαιτες γονιμότητας: Πώς επηρεάζουν τη σύλληψη;

Η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπα πολλά νέα ζευγάρια στις μέρες μας. Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 10% των γυναικών δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει και πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η λύση βρίσκεται στη διατροφή.

Οι ερευνητές του Harvard, Jorge E. Chavarro και Walter C. Willett, δημιούργησαν τη δίαιτα της γονιμότητας βασιζόμενοι σε μία έρευνα οκταετούς διάρκειας στην οποία συμμετείχαν 18.000 γυναίκες. Σύμφωνα με τους δύο ερευνητές, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και η αποφυγή άλλων, μπορεί συμβάλλει θετικά στη γονιμότητα και να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης. Κάποιες από τις προτάσεις τους είναι:

  • Αποφυγή «κακών» λιπαρών. Τέτοιου είδους λιπαρά έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις φλεγμονές στο σώμα οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη διαδικασία σύλληψης.
  • Προτιμήστε τα ακόρεστα φυτικά λίπη. Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη βοηθούν στη βελτίωση της ευαισθησίας του σώματος στην ινσουλίνη η οποία είναι καλή για τη γονιμότητα.
  • Λαχανικά ως πηγή πρωτεΐνης. Αντικαταστήστε κάποια από τα γεύματα με κρέας μέσα στην εβδομάδα σας, με όσπρια ή λαχανικά.
  • Πήρες γάλα αντί του αποβουτυρωμένου
  • Απαραίτητη η επαρκής ποσότητα σιδήρου από όσπρια και λαχανικά
  • Αναγκαία η μείωση της καφεΐνης

Επιπλέον, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο του Delaware έδειξε ότι οι γυναίκες που ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και χωρίς υδατάνθρακες το διάστημα που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση, έχουν αυξημένες πιθανότητες η διαδικασία της γονιμοποίησης να είναι επιτυχής.

Είναι λοιπόν οι δίαιτες γονιμότητας επιτυχημένες;

Οι περισσότεροι γιατροί στον τομέα της γονιμότητας, επισημαίνουν ότι όταν υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα αντιμετωπίζει δυσκολίες στη σύλληψη, οι ενδεχόμενες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν την κατάσταση. Η σωστές διατροφικές συνήθειες ωστόσο όπως και οι συμβουλές των ειδικών που αναφέρουμε παραπάνω, μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική κατάστασή σας και να σας προετοιμάσουν για μία υγιή εγκυμοσύνη.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved