Φτιάξτε μόνες σας καλοκαιρινές τσάντες!

Θα πιστεύατε ποτέ ότι με δυο κομμάτια ύφασμα και μερικά μέτρα τρέσας θα μπορούσατε να φτιάξετε μια μοναδική τσάντα; Σας δείχνω τον τρόπο.

Φτιάξτε μόνες σας καλοκαιρινές τσάντες!

Δε μένει παρά να προμηθευτείτε τα υλικά και να είστε σίγουρες ότι όλες σας οι φίλες θα σας ρωτήσουν από πού την αγοράσατε. Και μην ξεχνάτε το πιο βασικό... τη χαρά της δημιουργίας!

Υλικά
Ένα κομμάτι διάτρητου υφάσματος της επιλογής σας 40*68 εκ.
Ένα κομμάτι λινού υφάσματος 40*60 εκ.
Μία λωρίδα διάτρητου υφάσματος 0.5*0.80 εκ.
Μία λωρίδα λινού υφάσματος 0.5*0.80 εκ.
Τρέσα με φούντες 0.80 εκ.
Μία μεγάλη φούντα
Λεπτή πετονιά για στριφώματα
Κλωστή, βελόνα, ψαλίδι

TSANTA2

Εκτέλεση
Απλώνουμε σε μια επιφάνεια το διάτρητο κομμάτι και από πάνω βάζουμε το λινό ύφασμα φροντίζοντας να αφήσουμε από το διάτρητο ύφασμα τόσο από πάνω όσο και από κάτω περιθώριο 4 εκ.

TSANTA3

Τα διπλώνουμε με το διάτρητο κομμάτι από μέσα. Υπολογίστε να τη διπλώσετε έτσι ώστε το καθαρό της τσάντας να είναι 40*40 εκ. και το καπάκι 20*40 εκ.

TSANTA6

Γαζώνουμε τα πλαϊνά του καθαρού της τσάντας. Για το καπάκι γυρνάμε περίπου 1 εκ. γύρω, γύρω και γαζώνουμε μόνο το λινό ύφασμα αφήνοντας το διάτρητο ύφασμα να το δουλέψουμε με το χέρι.

TSANTA4

Αφού τελειώσουμε με τα γαζιά γυρνάμε εσωτερικά το διάτρητο ύφασμα και καρικώνουμε με τη λεπτή πετονιά γύρω, γύρω από το καπάκι. Επίσης γυρνάμε το διάτρητο ύφασμα εσωτερικά στο πάνω μέρος της μπροστινής πλευράς της τσάντας και καρικώνουμε με την πετονιά.

Παίρνουμε τις λωρίδες από το λινό και διάτρητο ύφασμα, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη, διπλώνουμε στη μέση με τα λινό ύφασμα εξωτερικά και γαζώνουμε.

Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού ή μιας ξύλινης βέργας γυρνάμε τη λωρίδα από τη μεριά του διάτρητου υφάσματος

TSANTA5

Παίρνουμε τις δυο άκρες της λωρίδας και τις στερεώνουμε καλά με την πετονιά, αριστερά δεξιά, στις δύο εσωτερικές γωνίες του πάνω μέρους της τσάντας. Φροντίζουμε το γαζί της λωρίδας να είναι από την κάτω πλευρά.

Στερεώνουμε με την πετονιά, με κρυφές κοντινές βελονιές την τρέσα στα πλαϊνά και στο κάτω μέρος της τσάντας.
Στερεώνουμε τη φούντα στη μέση του εσωτερικού του καπακιού της τσάντας.

Η τσάντα σας είναι έτοιμη!

Φιλίππα Κατσαρού
Αρχιτέκτων-Διακοσμήτρια
email: filippart_@hotmail.com
6978-239273

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved