Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ερμηνεύει το πιο γλυκό παιδικό soundtrack των φετινών γιορτών (vid)

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο τραγούδι του Τεμπέλη Δράκου, μόλις κυκλοφόρησε

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ερμηνεύει το πιο γλυκό παιδικό soundtrack των φετινών γιορτών (vid)

Το Δέντρο των Χριστουγέννων κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο διαδίκτυο, είναι το παιδικό τραγούδι που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ήδη έχει γίνει το soundtrack των γιορτών.

Ένα τραγούδι που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά και θα το βλέπουν ξανά και ξανά, μιας και συνοδεύεται από ένα υπέροχο animation βιντεοκλίπ. Ο Μιχάλης Παπανικολάου που είναι ο δημιουργός του φιλμ, έχει μετατρέψει τους στίχους του Γιώργου Χατζηπιερή και τη μουσική σε μαγικές εικόνες γεμάτες ευαισθησία.

Το τραγούδι μιλά για ένα δέντρο που ξεκίνησε από το δάσος για να πάει να στολίσει την πλατεία της πόλης. Στη διαδρομή του και ενώ περπατά καμαρωτό οι άνθρωποι, όπου πήγαινε, του κρέμαγαν στολίδια, μέχρι που έφτασε έξω από ένα σπίτι, όπου τα παιδάκια που ζούσαν μέσα δεν είχαν φαγητό να φάνε, ούτε δέντρο να στολίσουν. Τότε το δέντρο...

Δεν κάνει σκέψη δεύτερη
και το αποφασίζει
και μ'ενα δυο τινάγματα
τους κλώνους ξεστολίζει

κι αφήνει τα στολίδια του
στης πόρτας τα σκαλάκια
τα πιο γλυκά Χριστούγεννα
να κάνουν τα παιδάκια



Ο Γιώργος Χατζηπιερής, είναι υπεύθυνος για όλα αυτά τα τραγούδια που μέσα από τον «Τεμπέλη Δράκο», από το 2005, κρατούν συντροφιά και ταξιδεύουν τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς, γνωρίζοντας υπέροχα ζώα με διαφορετικές ιστορίες! Δικηγόρος στο επάγγελμα, ζει στη Λευκωσία με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Η νέα του αυτή δισκογραφική δουλειά είναι ένα καινούριο έργο που δημιουργήθηκε με όρεξη και φρεσκάδα. Οι στίχοι είναι προσεγμένοι και δημιουργούν ζωντανές εικόνες χωρίς φλυαρίες, χωρίς διδακτισμούς μιλώντας στα παιδιά-ακροατές. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα παράλληλο σύμπαν φτιαγμένο με ποιότητα και ευαισθησία μέσα στο οποίο τα παιδιά -και όσοι νοιώθουν ακόμη παιδιά- θα ταξιδέψουν και θα φωτίσουν την μουντή τους καθημερινότητα με χρώμα, φαντασία, ρυθμό και χιούμορ.

Διαβάστε τη συνέντευξη που είχε δώσει στο Mothersblog.gr ΕΔΩ και μάθετε περισσότερα για τον δημιουργό του Τεμπέλη Δράκου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved