Πώς μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού

Όταν έρχεται η ώρα για το καθάρισμα του σπιτιού, οι περισσότερες γυναίκες εύχονται να μπορούσαν να το αποφύγουν ή τουλάχιστον να είχαν βοήθεια.

Πώς μπορούν τα παιδιά να βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού

Επειδή όμως θαύματα δεν συμβαίνουν συχνά, θα πρέπει να βρείτε τη λύση μόνη σας. Και επειδή κανείς δεν θα προσφερθεί να σας βοηθήσει, δεν έχετε παρά να επιστρατεύσετε τα μέλη της οικογένειάς σας, αρχίζοντας από τα παιδιά. Μη σκεφτείτε ότι είναι μικρά, δεν ξέρουν, δεν μπορούν, θα τα κάνουν χειρότερα. Ανάλογα με την ηλικία τους, μπορούν να αναλάβουν να καθαρίσουν ή να τακτοποιήσουν ένα σημείο του σπιτιού. Εκείνο που εσείς έχετε να κάνετε είναι αναθέσετε τη σωστή δουλειά στο ...κατάλληλο παιδί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες δουλειές μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας.

1. Άδειασμα των κάδων του δωματίου τους και αντικατάσταση της σακούλας

ss4 trash


2. Μάζεμα των παιχνιδιών από όλο το σπίτι και τακτοποίησή τους στα κουτιά
3. «Απελευθέρωση» των καναπέδων, του τραπεζιού του σαλονιού αλλά και της κουζίνας, από παιχνίδια, ρούχα, κούπες και πιάτα που έχουν ξεμείνει από την προηγούμενη.
4. Ηλεκτρική σκούπα σε μεγάλες επιφάνειες ( αρκεί να βρίσκεστε στο χώρο και να κάνετε κάτι άλλο)

ss8 folding 0


5. Δίπλωμα και τακτοποίηση των ρούχων που έχουν πλυθεί.
6. Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερης ηλικίας ζητείστε να σας καθαρίσουν τον νεροχύτη, τοποθετώντας τα άπλυτα στο πλυντήριο πιάτων.

ch


7. Επίσης, τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορούν να σκουπίσουν τη βεράντα και να ποτίσουν τα λουλούδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved