Το μοναδικό πράγμα στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Παρότι το χρησιμοποιείτε καθημερινά δεν σκέφτεστε ό,τι μπορεί να χρειάζεται καθάρισμα.

Το μοναδικό πράγμα στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε

Οι δυσάρεστες οσμές συνήθως γίνονται αντιληπτές με το που ανοίγετε το πορτάκι για να βγάλετε τα πλυμένα ρούχα και αντί για φρεσκάδα μυρίζετε μούχλα και υγρασία.

Το πλυντήριο ρούχων, όπως καταλάβατε, χρειάζεται και αυτό καθαρισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι συνεχείς πλύσεις με το απορρυπαντικό και το μαλακτικό, συμβάλλουν στη συσσώρευση, περιμετρικά του κάδου αλλά και των λάστιχων του πλυντηρίου, βρωμιάς ( γλίτσας) η οποία με τη πάροδο του χρόνου, και εφόσον δεν καθαριστεί, μυρίζει έντονα.

Τι μπορείτε να κάνετε:
-Μία φορά το μήνα βάλτε ένα πρόγραμμα πλύσης με θερμοκρασία 60°C.Ορισμένα πλυντήρια επιτρέπουν τη χρήση χλωρίνης ( έχουν ειδική θήκη). Μπορείτε λοιπόν να τοποθετήσετε μόνο χλωρίνη ή μόνο απορρυπαντικό και να το βάλετε σε λειτουργία ( εννοείται χωρίς κανένα ρούχο μέσα).
-Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε στην θέση του απορρυπαντικού δύο φλιτζάνια ξύδι και να θέσετε το πλυντήριο στο πιο θερμό πρόγραμμα, ώστε να απομακρύνετε οσμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του.
-Μία άλλη λύση είναι ανά δύο μήνες να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, μαγειρική σόδα και να το θέτετε σε λειτουργία. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου.
-Επίσης, μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές μαγειρική σόδα σε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό. Εμποτίστε ένα πανάκι με το διάλυμα αυτό και σκουπίστε καλά την εσωτερική επιφάνεια του πλυντηρίου. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί από την σόδα.
-Για τον καλύτερο καθαρισμό, χρησιμοποιείστε το καθαριστικό πλυντηρίου ρούχων (1-3 φορές το χρόνο).
-Τέλος, μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο με καθαριστικό για ανοξείδωτες επιφάνειες.

Μην ξεχνάτε, επίσης, ό,τι τα λάστιχα του πλυντηρίου φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Για να τα διατηρήσετε σε σχετικά καλή κατάσταση, μετά την πλύση, αφήστε το πορτάκι ανοιχτό ώστε να φύγει η υγρασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved