Κοκκινίζει το πρόσωπό σας στις γόνιμες μέρες σας;

Νέα έρευνα δείχνει ότι το πρόσωπο των γυναικών είναι πιο ερυθρό στην μέση του κύκλου τους, δηλαδή στις γόνιμες μέρες τους.

Κοκκινίζει το πρόσωπό σας στις γόνιμες μέρες σας;

Ωορρηξία είναι η διαδικασία κατά την οποία σπάει το ωοθηλάκιο της ωοθήκης και απελευθερώνει το ωάριο που περιέχει. Η ωορρηξία συμβαίνει μία φορά σε κάθε έμμηνο κύκλο, όταν οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν τις ωοθήκες να απελευθερώσουν ένα ωάριο.

Στη διάρκεια της ωορρηξίας τα συμπτώματα στη γυναικεία διάθεση, τον οργανισμό και την εικόνα της είναι πολλές. Μεταξύ άλλων, αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Μία με δύο ημέρες μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί έως και μισό βαθμό. Επισης «αγριεύει» το δέρμα: Το φαινόμενο αυτό αποδίδεται στην αύξηση των ανδρογόνων, κυρίως της τεστοστερόνης, γεγονός που προκαλεί αυξημένη έκκριση σμήγματος και πιθανώς σπυράκια.

Το πρόσωπο των γυναικών είναι πιο κόκκινο κατά την διάρκεια της ωορρηξίας, αλλά αυτή η διαφοροποίηση δεν είναι ορατή στο ανθρώπινο μάτι, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS One. Στα πλαίσια της έρευνας, 22 γυναίκες φωτογραφίζονταν κάθε μέρα την ίδια ώρα, επί ένα μήνα, χωρίς make-up χρησιμοποιώντας ειδικό φωτογραφικό φακό που εστίαζε στο χρώμα του δέρματος.. Η ανάλυση του χρώματος του προσώπου τους, έδειξε ότι η ερυθρότητα του δέρματος παρουσίαζε διακυμάνσεις στη διάρκεια του μήνα. Ήταν δε εντονότατη στη διάρκεια της ωορρηξίας και παρέμενε υψηλή κατά τα τελευταία στάδια του κύκλου, όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονταν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge, με επικεφαλής την Δρ Χάννα Ρόουλαντ,, θεωρούν ότι οι διακυμάνσεις της ερυθρότητας του προσώπου είναι ενδεικτικές των αυξομειώσεων της θερμοκρασίας του σώματος. Πρόκειται, όμως, για μικρές διαφοροποιήσεις, αδιόρατες και όχι εύκολα ανιχνεύσιμες, γεγονός που σε αντίθεση με τα άλλα θηλαστικά, καθιστά τις γόνιμες μέρες μια γυναίκας πιο δύσκολα αντιληπτές για τα... αρσενικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved