Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό στο μπάνιο

Αν έχετε τη συνήθεια κάθε φορά που πηγαίνετε στο μπάνιο να έχετε μαζί σας το κινητό, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Γιατί δεν πρέπει να παίρνετε το κινητό στο μπάνιο

Εκτός από τον κίνδυνο να σας πέσει το κινητό μέσα στην τουαλέτα ή κατά λάθος να το βρέξετε, η χρήση του κινητού στο μπάνιο κρύβει κινδύνους για την υγεία σας. Ερευνητές προειδοποιούν ότι η τουαλέτα αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και τη μετάδοση επικίνδυνων μικροβίων, όπως σαλμονέλα, E. coli, σιγκέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο. Τα μικρόβια αυτά μπορούν να επικαθίσουν στις πτυχώσεις των κινητών και να τα μεταφέρετε στον οργανισμό σας, με αποτέλεσμα την εξάπλωση ιών όπως της γαστρεντερίτιδας και του σταφυλόκοκκου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας, Charles Gerba Ph.D, και την καθηγήτρια περιβαλλοντικής υγείας, Kelly Reynolds, Ph.D., οι οποίοι μίλησαν στο BuzzFeed, τα μικρόβια στο μπάνιο βρίσκονται παντού: Από τη λεκάνη της τουαλέτας έως τη θήκη του χαρτιού που είναι δίπλα και το πόμολο της πόρτας. Αποτέλεσμα, τα μικρόβια να μεταφέρονται στα χέρια μας και κατ΄επέκταση στο κινητό.Όπως τονίζουν οι γιατροί τα μικρόβια στο κινητό μπορούν να επιβιώσουν για αρκετές μέρες. Ακόμα και αν δεν κολλήσετε κάποιο μικρόβιο, ο κίνδυνος παραμένει για όσους χρησιμοποιήσουν το κινητό σας ( π.χ. το παιδί σας).

Η λύση είναι απλή: Αφήστε το κινητό έξω από το μπάνιο. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την τουαλέτα , πρέπει να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας όπως επίσης κάθε φορά που ετοιμάζεστε να φάτε. Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας ειδικά μαντηλάκια για τα χέρια σας ή ειδικό σπρέι για καθαρίζετε το κινητό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved