Let’s Play: Βοήθησε το παιδί σου να ανακαλύψει τα ταλέντα του… παίζοντας!

Θυμάσαι ακόμα την εποχή που έτρεχες ξέγνοιαστη στο προαύλιο του σχολείου; Κυνηγητό με τους συμμαθητές σου, χαμόγελα, στιγμές με φίλους είναι μερικές μόνο από τις πιο αθώες και νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παιδικά μας βιώματα, από την εποχή που ανακαλύπταμε τον κόσμο και διαμορφώναμε την προσωπικότητά μας…

Let’s Play: Βοήθησε το παιδί σου να ανακαλύψει τα ταλέντα του… παίζοντας!

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Μπορεί οι εποχές να άλλαξαν από τότε και πλέον να αναζητάς τρόπους για να απασχολήσεις δημιουργικά το μικρό σου. Άλλωστε και εσύ, όπως κάθε μανούλα, θέλεις το καλύτερο για τα παιδάκια σου. Χαίρεσαι να τα βλέπεις να διασκεδάζουν, να μαθαίνουν, να ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες… Πώς θα περάσουν, λοιπόν, εποικοδομητικά την ώρα τους;

Η μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, τα αγγλικά, τα καλλιτεχνικά και ο χορός είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορεί να ενδιαφέρουν κάθε παιδί. Το σημαντικό είναι να του δώσεις τη δυνατότητα να τις δοκιμάσει για να καταλάβει τι του αρέσει, μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται στο εξωτερικό περιβάλλον και το μικρό σου έρχεται σε επαφή με τη φύση δοκιμάζοντας νέες δραστηριότητες και συναρπαστικά παιχνίδια!

kentriki

Παιχνίδι, διασκέδαση και γνώση!

Η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου είναι ιδανική ευκαιρία για να του δώσεις τη δυνατότητα να ζήσει την περιπέτεια που ονειρεύεται. Πάρε το μικρό σου και την παρέα του και επισκεφτείτε τις καταπράσινες εγκαταστάσεις του Pierce στην πλαγιά του Υμηττού, στην Αγία Παρασκευή, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

Πρόκειται για μία ημέρα ψυχαγωγίας που διοργανώνει το Pierce, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δ’ έως Στ’ Τάξης Δημοτικού. Στη διάρκεια της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πόσο όμορφο είναι να παίζεις… μαθαίνοντας . Άλλωστε, όσα χρόνια και αν περάσουν, το παιχνίδι και η χαρά της ανακάλυψης κάνουν κάθε παιδί να χαμογελά και ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του!

Τι έχει το πρόγραμμα λοιπόν; Συναρπαστικές δραστηριότητες με τη φροντίδα των παιδαγωγών του σχολείου, μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους. Πειράματα στα εργαστήρια φυσικών επιστημών για επίδοξους μικρούς νομπελίστες και παιχνίδια γνώσεων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με hi-tech δώρα, αλλά και θέατρο, χορό, καλλιτεχνικά, Αγγλικά! Λίγο απ’ όλα δηλαδή για να αναδειχθεί κάθε ταλέντο! Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός του ιδρύματος με την πολύχρονη ιστορία που πραγματοποιεί την εκδήλωση: Να προωθήσει την ολοκληρωμένη εκπαίδευση, τις γνώσεις αλλά και τη σφαιρική ανάπτυξη κάθε παιδιού, αναπτύσσοντας την υπευθυνότητα, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα!

 W7A2530

Στο Let’s Play @ Pierce μπορούν να πάρουν μια γεύση από όλα τα παραπάνω. Κι επειδή η ενέργειά τους είναι αστείρευτη και -όπως ξέρεις καλύτερα από τον καθένα- δεν κουράζονται ποτέ, το παιχνίδι θα συνεχιστεί στα γήπεδα! Εκεί, με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και καθηγητών φυσικής αγωγής, θα παίξουν μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο. (Παράλληλα, εσύ, παρέα με άλλες μαμάδες, θα κάνεις τη βόλτα σου ανακαλύπτοντας ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον)!

Ενθάρρυνε τα μικρά σου να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και μην παραλείπεις να τα επιβραβεύεις για τις προσπάθειές τους. Ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους είναι το παιχνίδι! Δώσε τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται για να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, σε ένα περιβάλλον όπως το Pierce που διεγείρει τη διαδικασία της σκέψης και προσφέρει πληθώρα επιλογών!


Δήλωσε έγκαιρα συμμετοχή στην εκδήλωση εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved