Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι: Τα «έξυπνα» δώρα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας

Όσες μανούλες έχουμε μικρά παιδιά, γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία που έχει η σωστή και δημιουργική απασχόλησή τους στο σπίτι. Τι κάνουμε όταν τα μικρά μας βαριούνται; Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να διασκεδάσουν και την ίδια ώρα να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους;

Δημιουργική απασχόληση στο σπίτι: Τα «έξυπνα» δώρα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας

Μην ανησυχείτε! Το mothersblog.gr έψαξε ενδελεχώς το θέμα «δημιουργική απασχόληση στο σπίτι» και βρήκε τα gadget και τα «έξυπνα» παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά μας. Σε μια βόλτα στο Golden Hall στο Μαρούσι, ανακαλύψαμε όλα όσα ψάχναμε και πολλά περισσότερα.

Ναι, εκτός από παιχνίδια, gadget και ρούχα για τα μικρά μας, στο Golden Hall υπάρχουν και υπέροχοι χώροι απασχόλησης για τα παιδιά. Πιο αναλυτικά, στο ισόγειο του εμπορικού τα παιδιά μπορούν να παίξουν air hockey και ποδοσφαιράκι, στον πρώτο όροφο υπάρχει το LEGO® play experience the fun, ενώ στον δεύτερο όροφο έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να μάθουν να ζωγραφίζουν σε έναν υπέροχο εργαστήρι εικονογράφησης κάθε Σάββατο (Golden Hall Playground)!

PODOSFAIRAKI

Ζωγραφική και παιχνίδι με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Μέσα από τη ζωγραφική και τις κατασκευές τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο, τα σχήματα, τα χρώματα και την ίδια ώρα αναπτύσσουν την επινοητικότητά τους και την παρατηρητικότητά τους. Στο κατάστημα iStorm -ένα κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα Apple- το ενδιαφέρον μας κέντρισαν το iPad Pro (σε 12,9 και 9,7 ίντσες) και το Apple Pencil. Τώρα τα παιδιά μας μπορούν να ζωγραφίσουν στο iPad Pro και να χρησιμοποιήσουν το Apple Pencil για να φτιάξουν τα μοναδικά τους σχέδια (και φυσικά να παίξουν)!

IPAD

iStorm, Τηλ: 211 9997390

Ένα άλλο προϊόν, με το οποίο ενθουσιαστήκαμε στο iStorm, ήταν το Osmo-Genius Kit for iPad. Πρόκειται για ένα μοναδικό gaming αξεσουάρ που αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού κάθε παιδιού. Απλά τοποθετεί στο iPad την ειδική συσκευή αντανάκλασης και απολαμβάνει τα παιχνίδια που διαθέτει. Για παράδειγμα, το Masterpiece θα αναδείξει όλες τις εικαστικές και δημιουργικές δυνατότητες του παιδιού, το Words είναι παιχνίδι λέξεων, το Numbers αριθμητικής, το Tangram ένα ιδιαίτερα δημιουργικό πάζλ, ενώ το Newton αναμένεται να κάνει τη Φυσική... παιχνίδι!

OSMO

iStorm, στον πρώτο όροφο του Golden Hall

Βοηθήστε τα μικρά σας να εκφραστούν
Είναι γεγονός ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να τα βοηθήσετε να μάθουν με τουβλάκια; Το παιχνίδι με τα τουβλάκια βοηθάει τα παιδιά να βελτιώσουν τις δεξιότητες των χεριών τους, φτιάχνοντας διάφορα σχήματα, ενώ θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν προς τα έξω και τη δημιουργική τους πλευρά.

EKFRASTOU

Tricks & Treats, στο ισόγειο του Golden Hall
Έτσι, λοιπόν, επόμενος σταθμός στο Golden Hall ήταν το κατάστημα Tricks & Treats στο οποίο είδαμε ένα παιχνίδι που λατρεύουν τα παιδιά: Τα τουβλάκια Plus Plus. Με τα Plus Plus τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν ό,τι θέλουν και να κατασκευάσουν μοναδικές δημιουργίες -ακόμη και καμπυλωτά σχήματα- αφού τα τουβλάκια αυτά είναι ευλύγιστα και «κουμπώνουν» πολύ εύκολα μεταξύ τους. Το παιχνίδι αυτό απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, ωστόσο, υπάρχουν και μεγαλύτερα τουβλάκια για παιδιά από 1 έως και 3 ετών. Το καλό είναι ότι μπορούν ακόμη και οι γονείς να παίξουν μαζί τους!

PLUS

Tricks & Treats, Τηλ: 210 6839278

Για να κοιμάται το μωράκι σας ήρεμο και εσείς ήσυχοι
Μήπως έχετε μωράκι στο σπίτι και κάθε βράδυ ανησυχείτε για τον ύπνο του; Σε αυτή την περίπτωση η τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει. Στο κατάστημα Γερμανός θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από συσκευές που θα κάνουν το σπίτι σας «έξυπνο» και θα βοηθήσουν το μωράκι σας να κοιμάται ήρεμο.

GERMANOS

Γερμανός, Τηλ: 210 6839226
Τι βρήκαμε στον Γερμανό; Προγράμματα φωτισμού και ήχου που βοηθούν στον ύπνο, ζυγαριές που μετρούν το βάρος του σωματικού λίπους και το ποσοστό μυϊκής και οστικής μάζας και «έξυπνες» κάμερες για να βλέπετε και να ακούτε το μωράκι σας, όπου κι αν βρίσκεστε!

GERMANOSE

Γερμανός, στο ισόγειο του Golden Hall

Τι λέτε και για ρουχαλάκια;
Αναζητώντας βρεφικά παιχνίδια, βρεθήκαμε στο Attica, όπου και εντοπίσαμε ένα μοναδικό παιχνίδι πέντε δραστηριοτήτων, το οποίο βοηθά τα μωράκια να ανακαλύψουν την έννοια της δράσης και της αντίδρασης.

ATTICA

Golden Attica στο ισόγειο του Golden Hall

Φυσικά, στο Attica εντοπίσαμε και τα πιο όμορφα ρούχα για τους μικρούς μας φίλους: Δύο φορμάκια, ένα γκρι και ένα λευκό -για μωρά από τριών έως έξι μηνών- και ένα λευκό σκουφάκι από την εταιρεία Moncler, αλλά και δύο ακόμη σύνολα Burberry: Φουστάνι, συνδυασμένο με μπαλαρινούλες με μπαρέτες για τα κορίτσια και μπλε βερμούδα, πουκάμισο στα καρό χρώματα ή πικέ μπλουζάκι για τα αγοράκια, συνδυασμένα με τέλεια γαλάζια αθλητικά!

ATTICA3

Golden Attica, Τηλ: 211 1814000

«Έξυπνα» δώρα για τα παιδάκια που φοβούνται το σκοτάδι
Αν βέβαια τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας και θέλετε να τους πάρετε ένα «έξυπνο» δώρο, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το Octopus στο Golden Hall.

OCTOPUSR

Octopus στο ισόγειο του Golden Hall

Τα δικά μας φοβούνται ακόμη το σκοτάδι, οπότε σκεφτήκαμε να τους πάρουμε όμορφα διακοσμητικά και παιχνίδια, που θα τους κρατούν συντροφιά τη νύχτα. Μας άρεσε πολύ το αστεράκι-φωτάκι, η υδρόγειος που φωτίζει για να μαθαίνουν τα παιδιά τον κόσμο και το αρκουδάκι που νανουρίζει τα μικρά με όμορφες μελωδίες. Είδαμε, επίσης, το μίνι ποδοσφαιράκι και τον κορμό με τα τενεκεδάκια που διατίθεται για... σκοποβολή (με υπέρυθρες)! Και φυσικά, εκτός από παιχνίδια, στο Octopus βρήκαμε υπέροχα είδη διακόσμησης και για το σπίτι μας.

OKTOPUSS


Octopus, Τηλ: 210 6839465

Παιχνίδια για μεγαλύτερα παιδιά

Αν ψάχνετε δώρα για λίγο μεγαλύτερα παιδιά, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο κατάστημα Sony Center στο Golden Hall. Δείτε τα προϊόντα PlayStation, τα Bluetooth ηχεία, την Action Cam και τα ακουστικά Hi-Res Audio.

SONY

Sony Center στο ισόγειο του Golden Hall

Η μουσική και οι κονσόλες είναι το πιο σημαντικό κομμάτι απασχόλησης για τους εφήβους, έτσι στο κατάστημα Sony Center θα εντοπίσετε όλα όσα θα ενθουσιάσουν τους ατίθασους έφηβους και θα τους απασχολήσουν δημιουργικά.

SONYE


Sony Center, Τηλ: 210 6832100

Ανακαλύψτε κι εσείς τα κατάλληλα παιχνίδια για να μη βαριούνται τα παιδιά σας στο σπίτι και να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να αποκτήσουν και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους, να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και κυρίως, να βρουν τα δικά τους ενδιαφέροντα για δημιουργική απασχόληση.

Εμείς, αφού βρήκαμε όλα όσα ψάχναμε, κλείσαμε τη βόλτα μας με τον πιο γλυκό τρόπο. Πώς; Με δύο απολαυστικά παγωτά από το Ben & Jerry’s τα οποία φημίζονται για τις υπέροχες γεύσεις τους και τα μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, ξηρών καρπών και φρούτων που περιέχουν!

FDDGS

Σε αυτό το ταξίδι, φροντίστε να είστε στο πλευρό τους για να τα καθοδηγείτε και να περνάτε όμορφο χρόνο μαζί τους. Με μια βόλτα στο Golden Hall στο Μαρούσι, θα ανακαλύψετε όλα όσα χρειάζεστε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved