Γιατί πρέπει να προσθέτετε μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν

Αν θέλετε να έχετε λαμπερά μαλλιά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε όταν λούζεστε μία κουταλιά ζάχαρη!

Η δερματολόγος και καθηγήτρια στο Wexler Dermatology της Νέας Υόρκης, Francesca Fusco εξηγεί ότι η επιδερμίδα έτσι και το τριχωτό της κεφαλής μας χρειάζεται απολέπιση προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν-scrub μπορείτε να έχετε εξίσου θεαματικά αποτελέσματα προσθέτοντας στην ποσότητα του σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για λούσιμο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κρυσταλλική ή καστανή). Κάνετε ένα
ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε και λούζεστε κανονικά.

«Με τη ζάχαρη θα έχετε μία απαλή απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού σας χωρίς να μείνει ίχνος κατάλοιπου μετά το λούσιμο», υποστηρίζει η Fusco.Μάλιστα μετά την απολέπιση οι πόροι είναι ανοιχτοί και έτσι και η απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων μιας μάσκας ή ενός conditioner μαλλιών θα γίνει στο μέγιστο βαθμό.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις- κυρίως από hairstylists- που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ζάχαρης στα μαλλιά. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι δεν μπορεί η ζάχαρη και ένα φθηνό σαμπουάν να αντικαταστήσει μία εξειδικευμένη θεραπεία ή προϊόντα που είναι ειδικά μελετημένα για το τριχωτό της κεφαλής.

Η επιλογή είναι δική σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved