Γιατί πρέπει να προσθέτετε μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν

Αν θέλετε να έχετε λαμπερά μαλλιά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε όταν λούζεστε μία κουταλιά ζάχαρη!

Γιατί πρέπει να προσθέτετε μία κουταλιά ζάχαρη στο σαμπουάν

Η δερματολόγος και καθηγήτρια στο Wexler Dermatology της Νέας Υόρκης, Francesca Fusco εξηγεί ότι η επιδερμίδα έτσι και το τριχωτό της κεφαλής μας χρειάζεται απολέπιση προκειμένου να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.

Αντί λοιπόν να χρησιμοποιείτε ειδικά σαμπουάν-scrub μπορείτε να έχετε εξίσου θεαματικά αποτελέσματα προσθέτοντας στην ποσότητα του σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για λούσιμο, μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κρυσταλλική ή καστανή). Κάνετε ένα
ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 2 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε και λούζεστε κανονικά.

«Με τη ζάχαρη θα έχετε μία απαλή απολέπιση στο δέρμα του κεφαλιού σας χωρίς να μείνει ίχνος κατάλοιπου μετά το λούσιμο», υποστηρίζει η Fusco.Μάλιστα μετά την απολέπιση οι πόροι είναι ανοιχτοί και έτσι και η απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων μιας μάσκας ή ενός conditioner μαλλιών θα γίνει στο μέγιστο βαθμό.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις- κυρίως από hairstylists- που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ζάχαρης στα μαλλιά. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι δεν μπορεί η ζάχαρη και ένα φθηνό σαμπουάν να αντικαταστήσει μία εξειδικευμένη θεραπεία ή προϊόντα που είναι ειδικά μελετημένα για το τριχωτό της κεφαλής.

Η επιλογή είναι δική σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved