Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του. Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, θα πραγματοποιηθούν δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικές δράσεις, μουσικές συναυλίες και προβολές αγαπημένων σύγχρονων και ασπρόμαυρων ταινιών.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ενότητα 'Tech Freak Lab' που εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιανουαρίου, προσκαλεί τους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ να δημιουργήσουν τη δική τους animation ταινία με cut-outs που θα φτιάξουν μόνοι τους (Anima Park//20.1). Παράλληλα, μπορούν να εξερευνήσουν το μεσογειακό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος (Εξερευνώντας και παρατηρώντας τη φύση με 4 τρόπους // 21&22.1), να ανακαλύψουν το συναρπαστικό πολιτισμό των Αβορίγινων της Αυστραλίας (Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Το ταξίδι στους πολιτισμούς του κόσμου//21.1) και να μάθουν να ποδηλατούν με ασφάλεια, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του MBike (Μικροί Ποδηλάτες//21&22.1).

Οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα μάθουν τι σκέφτονται και αισθάνονται οι καλλιτέχνες όταν δημιουργούν ένα έργο (Τέχνη: Οδηγίες...χρήσης//16.1) και θα ακονίσουν τη μνήμη τους με ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό εργαστήριο (Εργαστήρια για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ//17.1). Ακόμη, θα εξοικειωθούν με το online περιβάλλον μαθαίνοντας τους τρόπους επικοινωνίας του φυσικού χώρου με το internet (Internet of things//18.1), καθώς και το βέλτιστο τρόπο για να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη ψηφιακή επαγγελματική ταυτότητα (Digital CV//19.1). Επιπλέον, θα γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς, μαθαίνοντας τόσο τα βήματά τους, όσο και λαογραφικές πληροφορίες για την ιστορία τους, ενώ με παρτενέρ το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι χούλα χουπ θα μάθουν τη φιλοσοφία του hoop dance (Εργαστήριο χορού με χούλα χουπ για ενήλικες // 22.1). Τον προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα εμπλουτίζουν διαλέξεις σχετικά με την επικοινωνία στον εργασιακό χώρο (Αποτελεσματικότερη επικοινωνία στον εργασιακό χώρο//16.1), την αρχιτεκτονική τοπίου (Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο//18.1) και τις τάσεις της σύγχρονης γλυπτικής (Οι μορφές γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα//19.1).

Στο τέλος της εβδομάδας, το ΚΠΙΣΝ θα γεμίσει με ζωντανούς ρυθμούς, χαρούμενες μελωδίες και πολύχρωμες εικόνες, και θα παρασύρει τους επισκέπτες του σε μαγευτικές περιπλανήσεις στη διεθνή μουσική σκηνή και τη μεγάλη οθόνη. Οι George Spanos Trio (20.1) με τις τολμηρές jazz και rock διασκευές τους θα μπλέξουν σύγχρονα hits με αγαπημένους ήχους του Ελληνικού ρεπερτορίου και θα ανατρέψουν τα μουσικά δεδομένα, ενώ οι The Noise Figures (21.1) θα συστήσουν στο κοινό του ΚΠΙΣΝ τους psych rock ήχους τους. Την Κυριακή, τη σκυτάλη θα πάρουν οι Univoyage Experiment (22.1) και θα ζωντανέψουν με τις μελωδίες τους την υποδοχή της ΕΒΕ.

Παράλληλα, στην Υποδοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) οι σινεφίλ θα παρακολουθήσουν τις περιπέτειες ενός νεαρού συγγραφέα που ψάχνει να βρει το άλλο του μισό σε ένα χαρακτήρα που θα πλάσει με τη φαντασία του (Το κορίτσι των ονείρων μου//21.1), την κλασική ιστορία της Finos Films και του Θόδωρου που θα προσπαθήσει να προφυλάξει την κόρη του με ένα δίκανο (Ο Θόδωρος και το δίκανο//22.1) και τον αξιαγάπητο Μιουν που έχει στόχο να επαναφέρει την ισορροπία σε ένα κόσμο στον οποίο κλάπηκε ο Ήλιος (Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού//22.1).

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Αναλυτικά οι προτάσεις για το διάστημα 16 έως 22 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν:

Δραστηριότητες για παιδιά

Anima Park

Παρασκευή 20/1, 18.00-20.00, MULTIMEDIA ROOM
Το ατίθασο λογότυπο του ΚΠΙΣΝ δραπετεύει από την Αγορά και κρύβεται στο αναγνωστήριο. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου το παίρνουν στο κατόπι χωρίς να κουνήσουν ρούπι φτιάχνοντας μια ταινία cut-out animation που αλωνίζει σε όλο το Πάρκο! Τα παιδιά κατασκευάζουν σιλουέτες, γράφουν σενάριο και διαλέγουν φωτογραφίες, κάνοντας τις φιγούρες τους να 'ταξιδέψουν' σε όλο το Πάρκο χωρίς να βγουν ποτέ από το αναγνωστήριο! Ένα εργαστήριο γνωριμίας με το animation, τις τεχνικές κινούμενης εικόνας και τα ψηφιακά μέσα.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Exile Room/Ιωάννα Γιακουμάτου, εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων
*Για παιδιά 7-11 ετών- Έως 20 συμμετοχές

Εξερευνώντας και παρατηρώντας τη φύση με 4 τρόπους
Σάββατο 21/01, 12.00-14.00, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι μια καλή ευκαιρία για περιπέτεια και περιπλάνηση! Στους περιπάτους μας ανάμεσα στα δέντρα και τα φυτά θα είμαστε εμείς οι μικροί εξερευνητές της φύσης που θα ανακαλύπτουν κάθε φορά και κάτι διαφορετικό. Σε έναν κύκλο τεσσάρων εργαστηρίων θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε ένα μικρό θερμοκήπιο, να φτιάχνουμε κουτιά παρατήρησης φυτών, να κάνουμε σφραγίδες και τυπώματα χρησιμοποιώντας φύλλα και λουλούδια δέντρων και, τέλος, να ταξινομούμε τα φυτά σε σχέση με το χρώμα τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δάφνη Κουρή, εικαστικός
* Για παιδιά 7-11 ετών- Έως 30 συμμετοχές

Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση: Το ταξίδι σε πολιτισμούς του κόσμου - Αβορίγινες της Αυστραλίας
Σάββατο 21/01 και Κυριακή 22/01, 17.30-20.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ
Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης. Τα σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου αντλούμε έμπνευση από πολιτισμούς του κόσμου. Ταξιδεύουμε στις βραχογραφίες των σπηλαίων Λασκώ και Αλταμίρα, στους Αβορίγινες της Αυστραλίας, και γιορτάζουμε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά με τον ερχομό της χρονιάς του Κόκορα.
*Έως 30 συμμετοχές ανά 30 λεπτά

Μικροί ποδηλάτες
Σάββατο 21/01 και Κυριακή 22/01, 10.00-14.00, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Το ΚΠΙΣΝ και το MBike εκπαιδεύουν τους Μικρούς ποδηλάτες! Σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο Υπαίθριο Πάρκινγκ και με την παρουσία έμπειρων εκπαιδευτών, τα παιδιά μαθαίνουν ποδήλατο: εξοικειώνονται με τα μέρη του ποδηλάτου, μαθαίνουν να ποδηλατούν με ασφάλεια, γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές και, κυρίως, κάνουν αυτό που αγαπούν περισσότερο – ποδήλατο! Και για τους μικρότερους φίλους μας, ηλικίας 2-4 ετών, θα υπάρχει ειδικός χώρος εκμάθησης με ποδήλατα ισορροπίας, με τα οποία οι μικροί ‘υποψήφιοι’ ποδηλάτες θα ανακαλύψουν τη χαρά της ισορροπίας σε δύο ρόδες.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike
*Για παιδιά 2 έως 8 ετών.

Δραστηριότητες για ενήλικες

Τέχνη: Οδηγίες... χρήσης

Δευτέρα 16/1, 18.30-20.30, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΒΕ
Αγαπάτε την τέχνη και διστάζετε να ρωτήσετε ποιο είναι το νόημα πίσω από τα έργα; Τι σκέφτονται και τι αισθάνονται οι καλλιτέχνες στο ατελιέ τους; Καλώς ορίσατε σε ένα ταξίδι στην ελληνική και την ευρωπαϊκή τέχνη, κλασική και σύγχρονη, με απλουστευμένη μορφή που απευθύνεται σε όλους. Μια σειρά εργαστηρίων που προσεγγίζουν τα έργα τέχνης μέσα από τα μάτια των δημιουργών, συνδυάζοντας τη γνώση με την καλλιτεχνική πρακτική. Ελάτε να εξηγήσουμε την τέχνη και να ζωγραφίσουμε τα δικά μας έργα με έμπνευση και καλή διάθεση!
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Γεωργία Χατζηβασιλειάδη, εικαστικός

Διάλεξη: Αποτελεσματικότερη επικοινωνία στον εργασιακό χώρο
Δευτέρα 16/1, 18.30-20.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Οι δεξιότητες επικοινωνίας που διαθέτει κάποιος επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την εντύπωση που σχηματίζουν τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί του στον εργασιακό χώρο. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν τη διεκδικητικότητά τους με διακριτικότητα, διπλωματία και αξιοπιστία, και να ενισχύουν την παρουσία τους στον εργασιακό χώρο παρουσιάζοντας τις ιδέες τους με ξεκάθαρο και δυναμικό τρόπο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Πατίτσα, ψυχολόγος

Εργαστήρια για όσους ξεχνούν λίγο ή πολύ!
Τρίτη 17/1, 17.30-19.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Ενισχύστε τη μνήμη και τις άλλες νοητικές λειτουργίες σας παίζοντας και διασκεδάζοντας όλοι μαζί! Σκοπός των δραστηριοτήτων αυτών είναι η νοητική κινητοποίηση, η σωματική ευεξία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης και η κοινωνικοποίηση. Σε ομάδες 25-30 ατόμων, με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών, συμμετέχετε σε παιχνίδια που συνδυάζουν νοητική και φυσική άσκηση, καθώς και ψυχική ενεργοποίηση. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 65 ετών που θέλουν να διατηρηθούν δραστήριοι και υγιείς! Και μην ξεχνάτε ότι ο συνδυασμός νοητικής και σωματικής δραστηριότητας συντελεί αποφασιστικά στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου Alzheimer.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
*Για ενήλικες άνω των 65 ετών - Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

Διάλεξη: Σχεδιάζοντας το σύγχρονο τοπίο
Τετάρτη 18/1, 18.00-20.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Πώς διαμορφώνεται το τοπίο σήμερα, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του; Αυτή η σειρά διαλέξεων επικεντρώνεται σε τέσσερις ιδιότητες του ΚΠΙΣΝ ως νέου έργου αρχιτεκτονικής τοπίου: τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός εκτεταμένου Πάρκου, την εγγύτητα με τη θάλασσα, τη διαμόρφωση ενός κτιρίου-τοπίου και την αποκατάσταση τοπίου που πραγματοποιήθηκε με την κατασκευή του έργου. Οι διαλέξεις έχουν ως κεντρικό άξονα την κριτική ανάλυση των σύγχρονων τάσεων στον τομέα της αρχιτεκτονικής τοπίου μέσα από τη διερεύνηση υλοποιημένων παραδειγμάτων από τη διεθνή πρακτική.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ελένη Τσιριντάνη, αρχιτέκτων (ΕΜΠ)-αρχιτέκτων Τοπίου (M.L.A. UPC)

Internet of things
Τετάρτη 18/1, 18.00-20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Ένα δίκτυο που ‘επικοινωνεί’ το πάντρεμα του φυσικού χώρου με τον ψηφιακό κόσμο. Το Internet of Things είναι ο χώρος όπου ο προγραμματισμός παντρεύεται με τα αντικείμενα και δημιουργεί ένα εντελώς νέο και διαφορετικό περιβάλλον καινοτομίας, στο σπίτι, στον δρόμο, στην πόλη. Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να χειρίζεσαι το σπίτι ή το αυτοκίνητό σου από μακριά; Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ένα ειδικό Workshop-εισαγωγή στον κόσμο του IoT, ιδανικό για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να πειραματίζονται με τον χώρο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: SocialInnov/Μάγκυ Κοντού, developer, UI/UX designer
*Έως 20 συμμετοχές

Διάλεξη: Οι μορφές της γλυπτικής του 20ού & 21ου αιώνα
Πέμπτη 19/1, 18.30-20.30, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Η γλυπτική ως τον 20ό αιώνα καθοριζόταν από τον όγκο, το μάρμαρο, τη μνημειακότητα και την ομορφιά. Μερικές από τις θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν είναι τα ετοιμοπαράδοτα αντικείμενα, η κατάργηση του όγκου επιλέγοντας την επιπεδότητα, η εισαγωγή της φυσικής κίνησης και της μεταβλητότητας της μορφής, η υπερβολή, η μεγέθυνση, η μαλακιά γλυπτική, η αποσπασματικότητα, η δημιουργία έργων με φως, ο κοινωνικός στόχος, η συμμετοχή του θεατή και οι νέοι τρόποι παρουσίασης.
Σε αυτές τις συναντήσεις θα γνωρίσουμε μέσα από θεματικές ενότητες τις δημιουργίες πολλών καλλιτεχνών, όπως A.Rodin, C.Brancusi, M.Duchamp, A.Calder, Takis, C.Oldenburg, A.Warhol, J.Kounellis, D.Flavin, J.Turrell, L.Bourgeois, B.Nauman, Ν.Κεσσανλής, Β.Κανιάρης, M.Hatoum, Chryssa, κ.α.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Πετρηνού, ιστορικός τέχνης

Digital CV
Πέμπτη 19/01, 18.00-20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Το βιογραφικό στα χρόνια της ψηφιακής οικονομίας και των κοινωνικών δικτύων δεν βρίσκεται μόνο στο χαρτί. Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή παρουσία για την επαγγελματική σας ταυτότητα. Παράλληλα θα συζητήσουμε για τη στρατηγική των κοινωνικών δικτύων, την παρουσία και το περιεχόμενο που θα μοιραστείτε με το επαγγελματικό σας περιβάλλον, αλλά και για συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά. Από το LinkedIn στο Instagram και από το Pinterest στο about.me — θα ανακαλύψουμε διαφορετικές πλατφόρμες και κανάλια επικοινωνίας αξιοποιήσιμα για τη βέλτιστη παρουσίαση της δουλειά σας στον κόσμο.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: SocialInnov/Πάνος Λαδάς, online marketing expert
* Έως 20 συμμετοχές

Εργαστήριο παραδοσιακού χορού για ενήλικες
Παρασκευή 20/01, 11.00-12.30, ΦΑΡΟΣ
Η διατήρηση των παραδοσιακών χορών αποτελεί και το έναυσμα του εργαστηρίου αυτού. Μέσα από τη διδασκαλία του χορού οι συμμετέχοντες μαθαίνουν ποικίλες λαογραφικές πληροφορίες, ενώ παράλληλα τονώνουν την αίσθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θέατρο Ελληνικών Χορών ‘Δόρα Στράτου’
*Έως 30 συμμετοχές

Εργαστήριο χορού με χούλα χουπ για ενήλικες
Κυριακή 22/01, 11.30-13.00, ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ
Το hoop dance είναι ένα είδος αερόβιας γυμναστικής με τη χρήση μεγάλων στεφανιών, που ενδυναμώνει τους μυς και βοηθά τη συγκέντρωση και τον συντονισμό. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα δημιουργικό χόμπι, μια μέθοδος διατήρησης της φυσικής κατάστασης ή ακόμα ως τρόπος ζωής. Στο εργαστήριο θα μάθουμε βασικές κινήσεις του hoop dance και θα χορέψουμε με τον καλύτερο partner... το αγαπημένο μας χούλα χουπ!
Διαθέσιμα χούλα χουπς για όλους τους συμμετέχοντες.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Sunny Diz
*Έως 25 συμμετοχές

Jazz Διαχρονίες

George Spanos Trio
Παρασκευή 20/01, 20.30, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Στον απόηχο της περσινής κυκλοφορίας του album “Blue Passion”, που φιλοξένησε κάποιους από τους σημαντικότερους σολίστες της Ελληνικής Τζαζ σκηνής (Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Τσάκας, Αστέριος Παπασταματάκης, Ζωή Τηγανούρια και Γιάννης Παχίδης) και ανακηρύχτηκε «Το καλύτερο Ελληνικό τζαζ άλμπουμ του 2015» (Jazzonline Readers Poll for the best Greek jazz album of the year 2015”) το George Spanos Trio συμμετέχει στις Τζαζ Διαχρονίες του Ιανουαρίου στο ΚΠΙΣΝ. Στη συναυλία αυτή, το υλικό του σχήματος, αναμειγνύεται με τολμηρές διασκευές σε jazz standards, classic rock hits και το Ελληνικό ρεπερτόριο! Οι B. Cobham, L. Cohen, C. Santana, A. Piazzolla, M. Davis, Led Zeppelin κ.α., συναντιούνται επί σκηνής με τους Α. Καλδάρα, Μ. Χιώτη ισορροπώντας ανάμεσα στη διασκέδαση, την έκπληξη και τη μουσική ανατροπή.
Συντελεστές:
Γιώργος Σπανός: κιθάρες & τραγούδι
Νίκος Καπιλίδης: τύμπανα
Γιώργος Πολίτης: μπάσσο
Ήχολήπτης: Μιχάλης Αλεξάκης

Music Escapades

The Noise Figures
Σάββατο 21/01, 21.00, ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Το δίδυμο των The Noise Figures έχει έδρα την Αθήνα και παίζει psych rock. Τα δύο άλμπουμ τους, The Noise Figures (2013) και Aphelion (2015), κυκλοφόρησαν από την Inner Ear Records, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τον ελληνικό και ξένο Τύπο. Οι Γιώργος Νίκας και Στάμος Μπάμπαρης έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετές φορές στην Ευρώπη (με τελευταία περιοδεία τον Απρίλιο του 2016, δέκα χώρες-είκοσι συναυλίες) όπως και στην Ελλάδα, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή μαζί με μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες της σύγχρονης rock μουσικής (PJ Harvey, Black Rebel Motorcycle Club, Growlers, Brian Jonestown Massacre, Wooden Shjips, Slowdive, κ.ά.), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους, τον Δεκέμβριο του 2016, στην ελληνική έκδοση του ευρωπαϊκού φεστιβάλ Europavox ως εκπρόσωποι της ελληνικής rock σκηνής.
Γιώργος Νίκας: ντραμς, φωνή
Στάμος Μπάμπαρης: κιθάρα, φωνητικά

Schoolwave Unplugged

Univoyage Εxperiment
Κυριακή 22/01, 15.00-17.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΒΕ
Ιανουάριος και τα μαθητικά συγκροτήματα του Schoolwave δεν σταματούν να ζωντανεύουν την Υποδοχή της ΕΒΕ ερμηνεύοντας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τα τραγούδια που παρουσιάζουν στο ετήσιο φεστιβάλ. Εάν ‘σκοντάψετε’ πάνω τους, μην τρομάξετε, θα είναι για καλό! Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου μην χάσετε τους Univoyage Εxperiment.

Park Your Cinema | ΤΕΥΧΟΣ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το κορίτσι των ονείρων μου
Σάββατο 21/01, 19.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
Νεαρός συγγραφέας ζει τον εφιάλτη ενός δεύτερου βιβλίου που... δεν προχωράει με τίποτα, καθώς η έμπνευσή του έχει μπλοκάρει για τα καλά. Με τις σχέσεις του να πηγαίνουν ακόμα χειρότερα, δέχεται τη συμβουλή του ψυχαναλυτή του να πλάσει έναν φανταστικό θηλυκό χαρακτήρα, τον οποίο θα ερωτευτεί και θα... ζωντανέψει κυριολεκτικά και στον δικό μας κόσμο! Το σκηνοθετικό ζευγάρι της Little Miss Sunshine παρουσιάζει μια ιδιότυπη ρομαντική κομεντί με θέμα τις ερωτικές φαντασιώσεις και το πόσο ιδανικά θα μπορούσαν να στέκουν δίπλα μας... πραγματικά.
Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Park Your Cinema | FINOS FILM: Ο ΜΥΘΟΣ - ΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θόδωρος και Το Δίκαννο (1962)
Κυριακή 22/01, 19.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ
«Ουρανία, το δίκανο!» φωνασκεί στη σύζυγο ο Θόδωρος, πατέρας παλαιών αρχών, που επιμένει να κρατά την κόρη του υπό περιορισμόν, για να μη βρεθεί μπλεγμένη με... ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, όπως άλλα κορίτσια που ξεπορτίζουν ανεξέλεγκτα και τρέχουν σ’ αυτά τα πάρτυ και τα κλαμπ! Περίφημη ηθογραφία σε σενάριο Νίκου Τσιφόρου, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό, με το οποίο εγκαινιάστηκε το θέατρο Αμιράλ από τον θίασο Μίμη Φωτόπουλου - Σμαρούλας Γιούλη. Ήταν και η τελευταία ταινία που γύρισαν στη Finos Film οι δύο πρωταγωνιστές.
Πρωταγωνιστούν: Μίμης Φωτόπουλος, Σμαρούλα Γιούλη, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίτσα Τσαγανέα, Αντιγόνη Κουκούλη, Κώστας Βουτσάς

Προβολές για Παιδιά
Μιουν, ο Φρουρός του Φεγγαριού (2015)
Κυριακή 22/01, 17.30, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Ο Μιουν είναι ένας μικρός Φαύνος που, εντελώς απροσδόκητα, θα γίνει ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, αυτός που θα κινεί τα νήματα για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα έχει ως αποτέλεσμα την κλοπή του Ήλιου, με τον πλανήτη να βυθίζεται στο σκοτάδι. Τώρα ο Μιουν μαζί με τους φίλους του αναλαμβάνουν να ξανάρθει η ισορροπία στην πλάση, μέσω μιας επικίνδυνης αποστολής που ίσως τους κάνει θρύλους για πάντα. Μία από τις πιο ευφάνταστες, αφηγηματικά και οπτικά, animated γαλλικές παραγωγές.
Σκηνοθεσία: Alexandre Heboyan, Benoît Philippon
*Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved