Πώς να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα που έμειναν από το γιορτινό τραπέζι

Σίγουρα σας έχουν περισσέψει φαγητά από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και καλό είναι να μην τα πετάξετε.

Για τη γαλοπούλα σας δώσαμε πολλές διαφορετικές λύσεις για να μην βαρεθήτε να την τρώτε με τον ίδιο τρόπο.

Ας δούμε λοιπόν ιδεες για άλλα πιάτα που μπορεί να είχατε.

Ψάρι & Θαλασσινα
Τυλίξτε τα και βάλτε τα στην κατάψυξη! Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αποψύξετε αι να φάτε, αρκεί ο καταψύκτης σας να είναι στους -18 και να μηνπεράσουν τέσσερεις μήνες!

Κέικ
Αποθηκεύστε το κλεισμένο αεροστεγώς και καλό θα είναι να το έχετε τυλίξει σε μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Αν δε σκοπεύετε να το φάτε τις επόμενες μέρες, μπορείτε και αυτό να το καταψύξετε.

Τυρι

Τα μαλακά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται σε ειδικό κερωμένο χαρτί για τυρί ή σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αποφύγετε τα πλαστικά σακουλάκια, καθώς κάνουν το τυρί να «ιδρώνει». Τα σκληρά τυριά, όπως το τσένταρ και η παρμεζάνα, είναι καλύτερο να αποθηκεύονται σε αεροστεγές δοχείο. Να σημειωθεί ότι μόνο τα σκληρά τυριά αποθηκεύονται στην κατάψυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved