Πώς να συνεφέρετε το σπίτι σας μετά το ρεβεγιόν

Αν δεν καθαρίσατε ή δεν πλύνατε επί τόπου, σταδιακά και όσο είχατε βοήθεια, στο ρεβεγιόν ή στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, τότε μπορεί να είστε αντιμέτωπη με ένα παγματικό χάος.

Πώς να συνεφέρετε το σπίτι σας μετά το ρεβεγιόν

Αν είχατε και πιτσιρίκια μαζί, τότε μπορεί το σπίτι να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Σε αυτή την περιπτωση, παρτε ανάσα και βάλτε τα πράγματα σε τάξη, πρώτα από όλα στο μυαλό σας.

1. Πρώτα μαζέψτε.
Πηγαίνετε κάθε πράγμα στο δωμάτιο που πρέπει. Τα πιάτα στην κουζίνα, τα παιχνίδια στα δωμάτια.

2. Πηγαίνετε στην κουζίνα.
Taκτοποιήστε τα φαγητά που έμειναν και θέλετε να κρατήσετε. Βγάλτε ταπεράκια και βάλτε στο ψυγείο όσα χρειάζεται να μπουν στη συντήρηση ή στην κατάψυξη.
Βάλτε τα άπλυτα στο πλυντηριο ή πλύντε στο χερι αν δεν έχετε, σιγά σιγά με διαλέιμματα. Ξεκινήστε με ποτήρια, βάλτε τα πιάτα στον νεροχύτη και τα μαχαιροπίρουνα σε μια λεάνη με χλιαρή σαπουνάδα για να μουλιάζουν. Καθαρίστε σιγά σιγά και τον πάγκο.
Αδειάστε τα μπουκάλια στον νεροχύτη και βάλτε τα όλα μαζί σε μια διπλή σακούλα που θα την πάτε για ανακύκλωση. Διπλή, για να μη στάξουν υγρά ή αν σπάσει κάποιο μπουκάλι το νάυλον να μην κοπεί και πέσει τίποτα στο πάτωμά σας.
Πετάξτε αποφάγια και αδειάστε τασάκια στα σκουπίδια και βγάλτε τα έξω μέχρι να τα κατεβάσετε.

3. Ανοίξτε τα παράθυρα.
Αν είχατε καλεσμένους καπνιστές ένας λόγος παραπάνω. Ετσι κι αλλιώς όμως ο αέρας πρέπει να ανανενωθεί μετά από τόσο κόσμο.

4. Ασχοληθείτε με τους λεκέδες σε τραπεζομάντηλα και πετσέτες. Αρχικά τινάξτε τα και στη συνέχεια βάλτε τα στο πλυντήριο, ιδανικά σε πρόγραμμα με πρόπλυση. Ανάλογα με τον λεκέ, καθαρίστε ανάλογα.

5. Βάλτε σκούπα και σφουγγαρίστε όλο το σπίτι.

Και του χρόνου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved