Κρατήστε «μέτρο» στο γιορτινό τραπέζι!

Ο κανόνας που φέρνει ισορροπία μεταξύ απόλαυσης και καλής υγείας συμπυκνώνεται σε μια μόνο λέξη: το μέτρο.

Κρατήστε «μέτρο» στο γιορτινό τραπέζι!

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που καλό θα είναι να τηρήσουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε χαμηλή πρόσληψη θερμίδων, χωρίς στην ουσία να στερηθούμε τίποτα.

* Αν ξέρουμε ότι θα γευματίσουμε το βράδυ, τρώμε με μέτρο την υπόλοιπη ημέρα.

* Αν ξέρουμε ότι θα φάμε γλυκό, φυλάμε «χώρο» και δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα των αλμυρών.

* Αν φάμε πολύ την μία ημέρα, δεν τρώμε αλόγιστα την επόμενη και

* Δεν ξεχνάμε να κάνουμε τον σωστό συνδυασμό τροφών.

Οι διατροφολόγοι σε γενικές γραμμές δεν συνιστούν να αποφύγουμε εντελώς ό,τι μπορεί να μας προσφέρει ευχαρίστηση, ωστόσο επισημαίνουν ότι υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαμε και να μην καταναλώσουμε αυτές τις μέρες γιατί είναι «βόμβες» θερμίδων και δεν προσφέρουν στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Οι διατροφολόγοι Jennie Miremadi και Ilana Muhlstein δίνουν τις δικές τους συμβουλές για το ποιες τροφές θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουμε στο γιορτινό τραπέζι

Nτιπ: Το βλέπουμε πολλές φορές στο γιορτινό τραπέζι, συνήθως λίγο πιο δίπλα από το ψητό κρέας, ή δίπλα στα λαχανικά ή ακόμη και με τις ψητές πατάτες... Περιέχει, πολλές φορές, τυρί κρέμα και μαγιονέζα. Το θέμα όμως είναι ότι περιέχει πολύ λίγα χρήσιμα για τον οργανισμό συστατικά, επομένως μπορείτε να το αποφύγετε αν δε θέλετε να επιβαρυνθείτε.

Σφολιάτα: Για τις διατροφολόγους, είναι φτιαγμένη μόνο από αλεύρι και λιπαρά. Αν υπάρχει κάποια πίτα που θα θέλατε να δοκιμάσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τη γέμιση και να αποφύγετε να φάτε ολόκληρο κομμάτι.

Fondue: Το fondue από τυριά συνοδεύεται από ψωμί και είναι άκρως επιβαρυντικό για τη σιλουέτα μας.

Καλά Χριστούγεννα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved