Μην υποτιμάτε το σκόρδο, κάνει θαύματα!

Μπορεί η μυρωδιά του να είναι έντονη, μπορεί να μη σας αρέσει ακόμη κι η γεύση του, αλλά ξέρετε σίγουρα ότι κάνει καλό. Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε είναι πόσα πολλά οφέλη έχει!

Μην υποτιμάτε το σκόρδο, κάνει θαύματα!

Ξέρετε ότι το σκόρδο ανήκει στις υπερ-τροφές και διαθέτει μοναδικές ιδιότητες ;

Aς δούμε μερικές απο αυτές:

1. Καταπολεμά την τριχόπτωση
Οι θειικές ενώσεις του σκόρδου περιέχουν κερατίνη, ένα απαραίτητο δομικό συστατικό των μαλλιών. Σύμφωνα με μελέτη η εφαρμογή τζελ από σκόρδο σπροωθεί την ανάπτυξη νέας τρίχας σε άτομα με γυροειδή αλωπεκία.

2. Συμβάλλει στην υγεία των οστών
Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν, επίσης, είανι ότι το σκόρδο περιέχει ψευδάργυρο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C, συστατικά απαραίτητα για τη δόμηση δυνατών οστών και τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.

3. Ενισχύει την αντοχή κατά την άθληση
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκόρδο ενισχύει τις σωματικές μας αντοχές και περιορίζει την κόπωση έπειτα από την άσκηση. Έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ελαίου από σκόρδο για διάστημα έξι εβδομάδων βοηθά τους καρδιοπαθείς να περιορίσουν τις κρίσεις ταχυπαλμίας και κατ’ επέκταση να παρατηρήσουν βελτίωση στις σωματικές τους αντοχές κατά τη διάρκεια τεστ σε διάδρομο γυμναστικής.

4. Είναι ασπίδα στο κρυολόγημα
Έρευνες έχουν δείξει πως το συμπλήρωμα σκόρδου μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κρυολογήματος κατά 63% και παράλληλα μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων του κρυολογήματος κατά 70%.

5. Ρίχνει την πίεση
Η καθημερινή λήψη συμπληρώματος σκόρδου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπέρτασης, καθώς τα συστατικά του σκόρδου έχουν αγγειοδιασταλτική δράση κι έτσι διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.

6. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Το σκόρδο προστατεύει από την καρδιοπάθεια επειδή συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL), σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Annals of Internal Medicine. Το συμπλήρωμα σκόρδου βοηθά τον οργανισμό να διαλύει ευκολότερα μικρούς θρόμβους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφράγματος λόγω απόφραξης των αρτηριών.

Και μία συμβουλή: Λιώστε το!
Αντί να φάτε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, είναι προτιμότερο να τις ψιλοκόψετε ή να τις χτυπήσετε στο γουδί προτού τις καταναλώσετε, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πέρυσι στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry». Με αυτό τον τρόπο, απελευθερώνονται και γίνονται πιο δραστικές οι ευεργετικές ουσίες του σκόρδου, όπως η αλισίνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved