Όταν η φρουτόκρεμα του μωρού σου γίνεται παιχνιδάκι!

Κι έφτασε αυτή η ώρα που το μωρό σου έγινε κιόλας 5 μηνών. Πλέον αρχίζει η αντικατάσταση γευμάτων γάλακτος με αλεσμένες τροφές.Ναι! Είναι πραγματικότητα! Το μωράκι σου θα φάει για πρώτη φορά φρουτόκρεμα. Θα δοκιμάσει επιτέλους κι άλλες γεύσεις!

Όταν η φρουτόκρεμα του μωρού σου γίνεται παιχνιδάκι!
philips1

Μην ενθουσιάζεσαι. Το πιο πιθανό είναι να ξινίσει τα μουτράκια του στην πρώτη «γνωριμία» με τα φρούτα. Το ότι εσύ πιστεύεις ότι είναι γλυκά, δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε έναν αγνό οργανισμό που δεν έχει δοκιμάσει άλλες γεύσεις, απαραίτητα θα του αρέσουν.

Κάπως έτσι έγινε και στην δική μας περίπτωση. Ετοίμασα με ευλάβεια το πρώτο της «διαφορετικό» γεύμα. Έπλυνα καλά τα φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα), τα έκοψα σε μικρά κομματάκια και τα έβαλα στο πιο εύκολο και γρήγορο μπλέντερ της αγοράς, κατασκευασμένο ιδανικά για τις ανάγκες κάθε μαμάς. Το Philips Avent Baby Food Maker που συνδυάζει ατμομάγειρα και μπλέντερ μαζί, είναι ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει για την παρασκευή των γευμάτων των μωρών. Πραγματικά θα σου λύσει τα χέρια!

philips2

Η προετοιμασία των βρεφικών θρεπτικών γευμάτων γίνεται εύκολα και γρήγορα, αφού μπορείς να καταφέρεις υγιεινό μαγείρεμα στον ατμό και ανακάτεμα στην ίδια κανάτα. Η χρήση ατμού είναι ένας εξαιρετικά υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Η τεχνολογία του επιτρέπει την κυκλοφορία του ατμού από τη βάση προς το επάνω μέρος της συσκευής, ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα όλα τα υλικά, χωρίς να βράζουν. Τα θρεπτικά στοιχεία, η υφή και τα υγρά του φαγητού διατηρούνται για την ανάμειξη.

Μόλις μαγειρέψεις τα υλικά στον ατμό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανασηκώσεις την κανάτα, να την αναποδογυρίσεις και να την ασφαλίσεις στη θέση της, ώστε να μπορείς να αναμίξεις την τροφή στην πυκνότητα που θες.

Ο παρασκευαστής υγιεινής βρεφικής τροφής 2-σε-1 υποστηρίζει κάθε στάδιο της ανάπτυξης, από τα πολύ καλά αλεσμένα φρούτα και λαχανικά, μέχρι το συνδυασμό υλικών όπως κρέας, ψάρι και όσπρια, αλλά και την προετοιμασία διάφορων φαγητών για κάθε βήμα του απογαλακτισμού και του ταΐσματος. Έχει σχεδιαστεί για απίστευτη ευκολία και ευχρηστία. Οι ρυθμίσεις είναι έξυπνες, μπορείς εύκολα να τον γεμίσεις με νερό και αποτελείται από λίγα μόνο εξαρτήματα. Έτσι, διευκολύνεται ο καθαρισμός και η αποθήκευσή του. Αυτός ο παρασκευαστής βρεφικής τροφής καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην κουζίνα σου, επάνω στον πάγκο ή μέσα στο ντουλάπι.

Επιπλέον δε χρειάζεται να περιμένεις ή να παρακολουθείς τη διαδικασία. Ένας χαρακτηριστικός ήχος "μπιπ" θα σε ειδοποιεί όταν το φαγητό έχει μαγειρευτεί στην εντέλεια. Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναποδογυρίσεις την κανάτα, να αναμίξεις τα υλικά και να σερβίρεις το φαγητό ή να το αποθηκεύσεις για μελλοντική χρήση.

philips3

Μπορεί η... «πρώτη μας φορά» να μην πήγε τόσο καλά όσα θα ήθελα, αλλά είμαι σίγουρη ότι όταν θα έρθει η ώρα της χορτόσουπας, θα πάνε καλύτερα τα πράγματα!

Μείνετε συντονισμένες για την συνέχεια!

Καλή σας μέρα!
Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved