Μαμάδες, με αυτό το βότανο θα μείνετε μακριά από τις ιώσεις φέτος τον χειμώνα

Εμείς οι μαμάδες το γνωρίζουμε καλά. Ο Χειμώνας φέρνει το κρύο και μαζί του τις ιώσεις, την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, που εξαπλώνονται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς στα σχολεία.

Μαμάδες, με αυτό το βότανο θα μείνετε μακριά από τις ιώσεις φέτος τον χειμώνα

Δυστυχώς, όμως, συχνά όταν αρρωσταίνουν τα παιδάκια μας, «κολλάμε» κι εμείς και τότε είναι που η καθημερινότητά μας γίνεται ένας πραγματικός εφιάλτης γιατί ενώ είμαστε άρρωστες, πρέπει να φροντίζουμε τα επίσης άρρωστα παιδιά μας και παράλληλα να τα βγάζουμε πέρα με όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Η ζωή μιας σύγχρονης μαμάς είναι πολύπλοκη γι’ αυτό και χρειάζεται να είμαστε δυνατές και γεμάτες ενέργεια. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Ευτυχώς, η φύση και η Superfoods φρόντισαν για εμάς και μας έφεραν την Εχινάκεια!

Εχινάκεια για γερό ανοσοποιητικό
Η Εχινάκεια χρησιμοποιείται πρωτίστως για την τόνωση του ανοσοποιητικού και του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως η γρίπη, και το κρυολόγημα. Συχνά, όμως, χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων και κολικών και δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, ο έρπης, το έλκος, οι πληγές, τα εγκαύματα και η ακμή.

Mε λίγα λόγια, το βότανο αυτό έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες!

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

Μάλιστα, η δράση της υποστηρίζεται από πολυάριθμες μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την ένταση και τη διάρκεια των συμπτωμάτων της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Το βότανο που περιορίζει τα συμπτώματα και τη διάρκεια του κρυολογήματος

H Εχινάκεια λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας, του βήχα και του πυρετού καθώς και της διάρκειας του κρυολογήματος.
Πολλοί είναι, επίσης, αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος.

Αντιιικό και αντιβακτηριακό
Τα εκχυλίσματα της Εχινάκειας έχουν δοκιμαστεί για τις δραστικές αντιιικές τους ιδιότητες. Για την ακρίβεια, έχει αποδειχθεί ότι τα εκχυλίσματα αυτού του βοτάνου αυξάνουν την αντίσταση στη γρίπη, τον έρπη και τους ιούς της ανεμοβλογιάς. Αυτές οι ιδιότητες θεωρείται ότι οφείλονται στη σύνδεση κάποιων παραγόντων του βοτάνου με υποδοχείς υδατανθράκων που βρίσκονται στα λευκά αιμοσφαίρια, γεγονός που οδηγεί στην ενεργοποίησή τους.

Παράλληλα, δρα κατά του σταφυλόκοκκου που προκαλεί δερματικές λοιμώξεις και καλόγερους-δοθιήνες και του Proteus mirabilis που είναι υπεύθυνος για ουρολοιμώξεις.

Εχινάκεια και «αντίο» ιώσεις
Για να μην αρρωσταίνουμε κι εμείς κάθε φορά που τα παιδάκια μας «κολλούν» κάποια ίωση στο σχολείο, καλό είναι να φροντίσουμε από τώρα για την υγεία μας, τονώνοντας τον οργανισμό μας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα με την Εχινάκεια της Superfoods.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved