Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η μοναδική εποχή του χρόνου που μπορούμε να στολίσουμε σχεδόν όλο το σπίτι μας. Εντός και εκτός.

Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Και μέσα σε αυτό τον ενθουσιασμό, ενίοτε χάνεται το μέτρο. Τι εννοούμε; Ορισμένες υπερβολές στο στολισμό που μπορεί και να «βγάλουν» μάτι. Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση;

1. Όχι όλα τα χρώματα μαζί
Όσο και αν μας αρέσουν τα πολύχρωμα χρώματα, καλό είναι να έχουμε ένα μέτρο. Πολύχρωμα φωτάκια, πολύχρωμα στολίδια, τραπεζομάντηλα, κεριά, συνθέτουν ένα σούπερ έξτρα σκηνικό που ...ζαλίζει. Επιλέγουμε το ζωηρό χρώμα που μας αρέσει και για τον υπόλοιπο στολισμό προτιμούμε τις μονοχρωμίες ή τις διχρωμίες.

article 2240023 16427D7F000005DC 543 634x601

2. Στολίζουμε δεν σημαίνει υπερφορτώνουμε
Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε στα άπειρα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα διακοσμητικά, όμως χρειάζεται μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε και κανένα τραπεζάκι χωρίς διακοσμητικό ή ένα δωμάτιο χωρίς φωτάκια.

296ce0c687789542eb5594ceec189dc3

3. Εξωτερικός φωτισμός υπερπαραγωγή
Η επιρροή των αμερικανικών ταινιών είναι εμφανής στον εξωτερικό στολισμό των σπιτιών. Αλλιώς δεν εξηγείται ο σούπερ στολισμός που βλέπουμε σε πολλά σπίτια, που στην καλύτερη θυμίζει Λας Βέγκας και στη χειρότερη Bollywood. Στολίζουμε ναι, αλλά με μέτρο.

fiedler house christmas lights 1

4. Σωστή θέση δέντρου
Συνήθως επιλέγουμε να στήσουμε το δέντρο σε ένα σημείο που είναι "ελεύθερο"- κυρίως στο σαλόνι- χωρίς όμως να είναι πάντα και πρακτικό. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν παιδιά και ανάλογα την ηλικία τους, το δέντρο πρέπει να είναι σε μία γωνία για να είναι σταθερό και να μην έχουμε ατυχήματα. Αν πάλι προτιμάτε να το βάλετε μπροστά στην μπαλκονόπορτα ή το παράθυρο δείτε αν σας εξυπηρετεί κάθε φορά που θέλετε να βγείτε έξω ή να το ανοίξετε.

340350740 bb0707ad1f


5. Πολλά αρωματικά κεριά
Μπορεί τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου να είναι απλά διακοσμητικά στο τραπέζι αλλά τις γιορτές έχουν την τιμητική τους. Τα κεριά και μάλιστα τα αρωματικά ομορφαίνουν το χώρο μας και δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα αρκεί να μην υποπέσουμε και εδώ στην υπερβολή. Λίγα κεριά με διακριτική μυρωδιά είναι αρκετά.

55001962294df cream wine christmas de

Καλές γιορτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved