5 ιδέες για έξτρα γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας τα Χριστούγεννα

Η περίοδος των γιορτών, είναι ίσως η μοναδική του χρόνου, που μας δημιουργεί ένα αίσθημα προσδοκίας για κάτι συναρπαστικό και ξεχωριστό.

Σε αυτό βοηθάει η γιορτινή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σχεδόν παντού. Από το σπίτι μας και τα εμπορικά καταστήματα έως τις κεντρικές πλατείες. Ενισχύστε λοιπόν αυτή την διάχυτη εορταστική διάθεση με πέντε δημιουργικές ιδέες τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας.

1. Επιλογή ενός χρώματος
Επιλέξτε ένα έντονο χρώμα ,όπως το κόκκινο, το χρυσό, το χρυσαφί ή όποιο άλλο σας αρέσει και «ντύστε» με αυτό γωνιές του σπιτιού σας. Μπορεί να είναι τα τραπεζομάντηλα, τα διακοσμητικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τα φωτάκια, η διακόσμηση του τραπεζιού.

2. Διακόσμηση
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διακόσμηση αρκεί να είναι καλαίσθητη.

Εκτός από την πόρτα, τα τραπεζάκια και φυσικά το δέντρο, και τα παράθυρα ή τα περβάζια, (εφόσον έχετε) είναι μία πολύ καλή ιδέα για διακόσμηση.

Ένα κερί, μία κατασκευή ή φωτάκια, αρκούν για ένα πραγματικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

3.Ένα πραγματικά ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο
Η διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με στολίδια διαφορετικά κάθε φορά, το μεταμορφώνει σε άλλο δέντρο. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για διακοσμητικά.

Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας με αποξηραμένα φρούτα, χαρτί, ύφασμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κορδέλες και φιόγκους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας παράλληλα με τις πιο συμβατικές διακοσμήσεις. Διάθεση και φαντασία να υπάρχει.

4. Φωτισμός
Ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε έξτρα ...λάμψη στο σπίτι σας είναι ο επιπλέον φωτισμός .

Φωτίστε γωνιές του σπιτιού σας με λαμπάκια και ειδικά διακοσμητικά κεριά. Η ατμόσφαιρα θα είναι ξεχωριστή.

5.Στολισμός τραπεζιού
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαίνεται.

Ένα γιορτινό τραπεζομάντηλο, λίγα κεριά, γκι που είναι και της εποχής, και πολύχρωμες χαρτοπετσέτες αν δεν προτιμάτε τις υφασμάτινες , είναι αρκετά για να δώσουν μία χριστουγεννιάτικη πινελιά στο τραπέζι σας.

Εκείνο που χρειάζεται είναι θετική διάθεση.

Καλές γιορτές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved