Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας;

Αναζητάς διαρκώς νέους τρόπους για να διασκεδάσεις το μικρό σου αγγελούδι; Κάθε μαμά θέλει να προσφέρει στα παιδιά της το καλύτερο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα βοηθήσει να αποκτούν νέες γνώσεις και να χτίσουν την προσωπικότητά τους μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και παιχνίδια.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο τηλεοπτικό πρόγραμμα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας;

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Στην εποχή της εικόνας, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα καθώς τώρα μπορείς να βρεις από θεατρικές παραστάσεις μέχρι διασκεδαστικές εκπαιδευτικές ιστορίες για να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου με τα παιδιά σου, όσο μικρά και αν είναι. Συναρπαστικά κινούμενα σχέδια με ενδιαφέρουσα πλοκή και αισιόδοξα μηνύματα που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και σε αγοράκια και κοριτσάκια μέχρι δέκα ετών έρχονται στη νέα παιδική ζώνη Novakids στο κανάλι Νovalifε και κάνουν πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητα της οικογένειάς σου!

Άλλωστε, όπως γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα, όσο μικρά και αν είναι τα παιδιά καταλαβαίνουν τα πάντα. Και επειδή βρίσκονται σε μία τρυφερή και καθοριστική ηλικία που διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, καλό θα ήταν να επιλέξεις τα κατάλληλα προγράμματα, με ήρωες που γίνονται παράδειγμα με τη συμπεριφορά τους, τις αξίες τους και τις αρχές τους!

Ιστορίες με εκπαιδευτικά μηνύματα για παιδιά έως 5 ετών
Μερικοί από τους ήρωες που ξεχωρίζουν είναι ο Caillou - ο Μπόμπιρας, που θα τα συναρπάσει με τις διασκεδαστικές του περιπέτειες, ο King που θα τα μυήσει σε ένα μαγικό κόσμο που κρύβεται κάτω από το κρεβάτι του και ο Gerald Mc Boing Boing που θα τα κάνει να γελάσουν με τα τραγούδια του και τις σκανταλιές του!

Οι ιστορίες του κάθε ήρωα είναι απλές αλλά έχουν πολλά εκπαιδευτικά μηνύματα που θα δώσουν τα πρώτα μαθήματα ζωής στο μικρό σου μέσα από πολύχρωμες εικόνες που θα το διασκεδάσουν και θα το βοηθήσουν να ταξιδέψει με τη φαντασία του σε κόσμους μαγικούς. Περιπέτειες θα απογειώσουν τη φαντασία του με τον πιο ευχάριστο τρόπο, ενώ επιλεγμένες παιδικές παραστάσεις θα το βοηθήσουν να εξοικειωθεί με τον κόσμο του θεάτρου!

Θεατρικές παραστάσεις για τις γιορτινές μέρες

Τα καλά νέα είναι ότι στην παιδική ζώνη Novakids τα μικρότερα μέλη της οικογένειας μπορούν να απολαύσουν ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις από την άνεση του καναπέ τους!

Οι γιορτές που έρχονται, άλλωστε, είναι ιδανική ευκαιρία για να παρακολουθούν τα πιο όμορφα παραμύθια τα πρωινά (10:00 ), όπως η μαγική ιστορία «Γκρέτελ και Χάνσελ: Tο Μυστικό του Σοκολατόδεντρου» που θα προβληθεί την ημέρα των Χριστουγέννων! Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έρχεται το «Το Σπάταλο Tερατάκι» με πολλά ηθικά διδάγματα και τέλος την ημέρα της Πρωτοχρονιάς «Η Μάγια στην Ονειροχώρα» θα καθηλώσει τα μικρά σου, μεταφέροντάς τα σε έναν παραδεισένιο μέρος όπου τα πάντα είναι δυνατά.

Συναρπαστικές περιπέτειες για παιδιά από 5 μέχρι 10 ετών
Για τα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, ηλικίας από 5 μέχρι 10 ετών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερη δράση και είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με προτιμήσεις των αγοριών και των κοριτσιών που διαφέρουν αρκετά σε αυτές τις ηλικίες.

Έτσι, οι ζωηροί μικροί άνδρες της παρέας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες του Sonic Underground του γνωστού σκαντζόχοιρου και της παρέας του, ενώ οι μικρές πριγκίπισσες θα απολαμβάνουν τα μαγικά κόλπα της Sabrina που με την εφευρετικότητά της ανακαλύπτει διαρκώς νέα φίλτρα που τη σώζουν από δύσκολες καταστάσεις!

Το πρόγραμμα του Novakids προβάλλεται στο κανάλι Νovalifε, είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του Nova 3Play Family και είναι εξολοκλήρου μεταγλωττισμένο! Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 07:30 έως τις 10:00 και τις καθημερινές από τις 07:30 έως τις 08:30 ενώ ειδικά για την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων (17/12 - 08/01) τις καθημερινές το πρόγραμμα παρατείνεται έως τις 09:30!

Διασκέδασε με τα μικρά σου και κάνε κάθε μέρα των διακοπών τους στο σπίτι ξεχωριστή με τα πιο ωραία προγράμματα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved