6 εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν των γιορτών. Όμως δεν είναι μόνο ο στολισμός που ενισχύει το πνεύμα των γιορτών αλλά και οι μυρωδιές.

Από τα δεκάδες μπαχαρικά, τα γλυκίσματα, τα φαγητά, τα αρώματα που είναι συνδεδεμένα με αυτές τις ημέρες.

Μπορείτε και εσείς να κάνετε το σπίτι σας να «μυρίσει» γιορτές αρκεί να υιοθετήσετε μερικές μόνο από τις παρακάτω ιδέες που σας προτείνουμε:
1. Βράστε κανέλα, φλούδες μήλου,πορτοκαλιού και γαρίφαλο για να κάνετε το σπίτι να μυρίζει γλυκά και γιορτινά.


2. Αν πάλι θέλετε μία διαφορετική μυρωδιά, βράστε μερικά κλαδιά πεύκου.


3. Φτιάξτε τα δικά σας ποτ πουρί με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά και στολίστε με αυτά το τραπέζι του σαλονιού ή της τραπεζαρίας σας.


4. Προμηθευτείτε αρωματικά κεριά. Η ποικιλία σε αρώματα και τιμές είναι τεράστια. Η διάθεσή σας θα αλλάξει όπως και η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.


5. Φτιάξτε όμορφες γιρλάντες με αποξηραμένες φέτες μήλου και πορτοκαλιού συνδυασμένες με μπαστουνάκια κανέλας! Ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο ή την υπομονή να τις φτιάξετε μόνες σας, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχα προϊόντα στα καταστήματα με κεριά.


6. Αφήσαμε για το τέλος τα κουκουνάρια. Φυσικά ή βαμμένα σε διάφορα χρώματα, χρησιμοποιείστε τα για να φτιάξετε ένα όμορφο ντεκόρ σε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας.

Και να θυμόμαστε ότι οι γιορτές πέρα από στολίδια και φωτάκια, είναι ημέρες αγάπης και προσφοράς...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved