«Δημιουργικό παιχνίδι για τα μωράκια από την Playskool»

Δε χρειάζεται να είσαι μαμά για να ξέρεις ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει ένα μωρό τον κόσμο, είναι το παιχνίδι! Αυτός ο έρωτας ξεκινά από το ξεκίνημα της ζωής μέχρι την εφηβεία.

«Δημιουργικό παιχνίδι για τα μωράκια από την Playskool»

Θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζει με κούκλες μέχρι το τέλος του Δημοτικού. Τις φρόντιζα και τις αγαπούσα σχεδόν παθιασμένα. Δεν άφηνα κανένα να τις αγγίξει. Ενίοτε τις... «κακοποιούσα» κάνοντας πειράματα στα μαλλιά τους (ποιο κοριτσάκι δεν έχει κουρέψει την κούκλα του τουλάχιστον μία φορά στη νηπιακή του ηλικία;) αλλά ήταν η καλύτερη συντροφιά για μένα.

Η γνωριμία με τα παιχνίδια δημιουργικής απασχόλησης για μένα, ξεκίνησε αρκετά αργότερα. Έπρεπε να γίνω μαμά για να μπω στη διαδικασία να αγοράσω συγκεκριμένα παιχνίδια που θα βοηθούσαν την κόρη μου να αναπτύξει τις δεξιοτεχνίες της.
Δε χρειάστηκε να ψάξω πολύ στα ράφια των παιχνιδοπωλείων. Το μάτι μου έπεσε στα προϊόντα της Playskool. Κι έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση ζωής που κρατάει μέχρι σήμερα που έγινα μαμά για δεύτερη φορά.

agkalitsas

Τα παιχνίδια που είχε η Έλενα, πλέον πέρασαν στα μικροσκοπικά χεράκια του μωρού που ανοιγοκλείνει τα ματάκια της καθώς βλέπει φωτάκια να αναβοσβήνουν, ακούει μουσικές και ήχους ζώων, βλέπει χρώματα και εξασκεί την αφή της.

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Ούτε η ποιότητα των παιχνιδιών, ούτε και η εμπιστοσύνη που δείχνουν μαμάδες ανά τον κόσμο. Η εταιρία Playskool υπάρχει από το 1928! Όλα ξεκίνησαν όταν δύο δασκάλες αντιλήφθηκαν ότι τα βρέφη, τα μωρά και τα παιδιά μαθαίνουν τη ζωή μέσω του παιχνιδιού.

Έτσι ίδρυσαν το «Ινστιτιτούτο Playskool» όπου η βασική αρχή τους ήταν ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα παίζοντας. Είδαν το παιχνίδι ως μέσο εκμάθησης αλλά και διασκέδασης και χαράς.

Δεκαετίες αργότερα, η Playskool αναγνωρίστηκε διεθνώς ως βραβευμένη εταιρία παιχνιδιών προσφέροντας πάντα «κάτι παραπάνω από παιχνίδι».

Ένα βρέφος ξεκινά ανακαλύπτοντας χρώματα, ήχους και υφές. Μετά το πρώτο έτος ανακαλύπτει σιγά σιγά τον κόσμο, μαθαίνει να ελέγχει τις κινήσεις του και αργότερα μαθαίνει τις πρώτες γλωσσικές και μαθηματικές έννοιες. Η Playskool προσφέρει για κάθε στάδιο ανάπτυξης το κατάλληλο παιχνίδι. Τα μελετημένα παιχνίδια, προσφέρουν την χαρά του παιχνιδιού αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μωρών ανάλογα με την ηλικία τους.

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια της μικρής μου είναι ο Φωτεινός Αγκαλίτσας. Είναι ο φωτεινός φίλος, που τη νανουρίζει και της κρατά συντροφιά την ώρα που κοιμάται. Αγκαλιάζει με αγάπη το μαλακό σωματάκι του και ταυτόχρονα μαθαίνει τις πρώτες μελωδίες. Την βλέπω που τον κρατάει σφιχτά και θυμάμαι τον εαυτό μου παιδί μαζί με τον αγαπημένο μου Αγκαλίτσα... Alltimeclassic!

Η μεγαλύτερή της αγάπη όμως είναι οΕλεφαντούλης - Αεροσυντριβάνι με τα πολύχρωμα και ελαφριά μπαλάκια που πετάγονται με τον αέρα, και την κάνουν να ξελιγώνεται στα γέλια! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για μία μαμά να βλέπει το παιδί της χαρούμενο κι ευτυχισμένο!Παράλληλα το παιδί αναπτύσσει τις κινητικές του ικανότητες ψάχνοντας και τοποθετώντας με προσοχή τα μπαλάκια ξανά στον Ελεφαντούλη Αεροσυντριβάνι.

elefantoylis

Το επόμενο παιχνίδι στη λίστα μας είναι το Pop Up Shape Sorter, που βοηθά στην ανάπτυξη της κίνησης αλλά και στον συνδυασμό σχημάτων. Το παιχνίδι αυτό, όπως και πολλά άλλα παιχνίδια της Playskool δεν συμβάλλει μόνο στην ανάπτυξη των μωρών, αλλά είναι σχεδιασμένο και για εύκολη μεταφορά και εύκολο χειρισμό.

Είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια της νέας κατηγορίας «Play-Stow- Go» (παίξε – στοίβαξε – φύγε), που διπλώνουν, στοιβάζονται ή μαζεύονται με τέτοιο τρόπο που γίνεται πανεύκολη η μεταφορά τους. Κάποια από αυτάχωράνε ακόμα και στη τσάντα αλλαξιέρα- και έτσι είναι χαρούμενη και η μαμά, αλλά και το μωρό που έχει πάντοτε μαζί του το αγαπημένο του παιχνίδι!

ERGALIA

Ένα βασικό στοιχείο στην εκμάθηση και ανάπτυξη των παιδιών είναι η μίμηση. Τι πιο ευχάριστο για ένα μικρό κοριτσάκι από το να βλέπει την μαμά του να μαγειρεύει και όχι μόνο να «κάνει παρέα» μαζί της, αλλά να μπορεί να ευχαριστήσει και εκείνο την οικογένεια με τις μαγειρικές του ικανότητες; Με την φορητή κουζίνα Preten‘NGoKitchen τα κοριτσάκια μπορούν να γίνουν οι καλύτερες σεφ! Όταν είναι «έτοιμο το φαγητό»μπορούν να τοποθετηθούν όλα τα αντικείμενα στην συσκευασία, η οποία κλείνει για εύκολη μεταφορά και τακτοποίηση. Τα αγόρια ξετρελαίνονται με το κινητό εργαστήριο Pretend ‘NGoWorkshopόπου μπορούν να «μαστορέψουν» όπως οι πατεράδες τους και να δημιουργήσουν ότι φανταστούν!

ΤαBusyPocketPals λύνουν τα χέρια της κάθε μαμάς. Είναι μια υφασμάτινη συλλογή παιχνιδιών που διπλώνει και περιέχει ένα μαλακό ζωάκι, ένα καθρεπτάκι, μια κουδουνίστρα και άλλα διασκεδαστικά στοιχεία που βοηθούν στην ανάπτυξη ικανοτήτων. Το καλό νέο για τις μαμάδες: πέρα από την πανεύκολη χρήση και μεταφορά (δίπλωμα – ξεδίπλωμα) – μπαίνει και στο πλυντήριο!

ALEPOUDAKI
KOYNELAKI

Έτσι οι μαμάδες και τα παιδιά γελάνε και ταυτόχρονα τα μωρά μαθαίνουν και αναπτύσσονται, όπου και αν βρίσκονται!
Για παιδιά άνω των δύο ετών, ένας από τους σταρ της παρέας είναι βεβαίως ο Κ.Πατάτας, ο οποίος έκανε την πρώτη εμφάνιση του τη δεκαετία του ‘50. Από τότε, έχει αλλάξει πολλές μορφές και προσφέρει πλέον – με νέα ανανεωμένη εμφάνιση – ατελείωτη διασκέδαση και δημιουργικότητα! Τα παιδιά αναπτύσσουν τις κινητικές και δημιουργικές τους ικανότητες συνδυάζοντας τα πολλά αξεσουάρ και δημιουργώντας χαρούμενες και διασκεδαστικές φατσούλες στον Κ. Πατάτα, αλλά και την σύντροφό του Κα. Πατάτα!

KYRIA PATATA

Έρχονται Χριστούγεννα! Τώρα ξέρετε πώς θα κάνετε το μωράκι σας χαρούμενο αλλά ταυτόχρονα δημιουργικό με την πιο διασκεδαστική εκμάθηση!

Καλή σας μέρα!
Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved