Οδηγός επιβίωσης: Πώς να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες κατά την εγκυμοσύνη

Οι αιμορροΐδες είναι ένα συχνό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το οποίο μετατρέπει σε εφιάλτη την καθημερινότητα χιλιάδων γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οδηγός επιβίωσης: Πώς να αντιμετωπίσετε τις αιμορροΐδες κατά την εγκυμοσύνη

Για την πλειονότητα των γυναικών οι αιμορροΐδες εμφανίζονται κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης εξαιτίας της δυσκοιλιότητας που κάνει το γαστρεντερικό σύστημα να υπολειτουργεί. Μάλιστα, πολλές είναι οι κυρίες που τις αποκτούν για πρώτη φορά στη ζωή τους κατά την εγκυμοσύνη. Συνήθως εξαφανίζονται μετά τη γέννα, ωστόσο, για να μην ταλαιπωρούμαστε πολύ εξαιτίας τους καθώς περιμένουμε τα παιδάκια μας, είναι καλό να φροντίσουμε από νωρίς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας.

dfdfhshsgh

Tips για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων

1. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού και η κατανάλωση φυτικών ινών είναι δύο απαραίτητα μέτρα πρόληψης της δυσκοιλιότητας και συνεπώς την πρόληψη των αιμορροΐδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Καλό είναι να κάνετε για λίγη ώρα κάθε ημέρα ασκήσεις Kegel για να ενδυναμώσετε τους μύες της πυελικής χώρας.

3. Μην στέκεστε όρθιες και μην κάθεστε για πολλές ώρες. Αν έχετε μια καθιστική δουλειά, προσπαθήστε να σηκώνεστε κάθε μία ώρα από την καρέκλα σας και να περπατάτε. Στο σπίτι προσπαθήστε να ξαπλώνετε και να κοιμάστε στο πλάι, για να απομακρύνετε την πίεση από τις φλέβες που υπάρχουν στην περιοχή του πρωκτού.

4. Αν θέλετε να ανακουφιστείτε για λίγο από τον πόνο, μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια μιας... παγοθήκης. Εφαρμόστε πάγο αρκετές φορές την ημέρα στην περιοχή με το πρόβλημα για να περιορίσετε την διόγκωση.

dfgdfgdfgd

5. Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό! Η αλήθεια είναι ότι το 50% των ενηλίκων παγκοσμίως θα υποφέρουν από αιμορροϊδική κρίση κάποια στιγμή στη ζωή τους, αλλά πολλοί ασθενείς, δεν επισκέπτονται ποτέ τον ειδικό ιατρό. Ωστόσο, η αιμορροϊδοπάθεια, εκτός από πολύ επίπονη, είναι και μια σοβαρή νόσος που πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα με την εμφάνιση των πρώτων ενοχλήσεων ή συμπτωμάτων.

Αν δείτε αυτά τα συμπτώματα τρέξτε στον γιατρό
Με την εμφάνιση συμπτωμάτων είναι πολύ σημαντικό να επισκεφθείτε το Εξειδικευμένο Κολοπρωκτολογικό Ιατρείο και τον Εξειδικευμένο Χειρουργό που ασχολείται με τα προβλήματα της περιοχής.

Εμείς μιλήσαμε με έναν ειδικό, τον Σπύρο Ανδρικόπουλο, διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος του Θεραπευτικού Κέντρου Λευκός Σταυρός Αθηνών, ο οποίος και μας είπε τα πάντα γύρω από τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξουμε.

dfsdfsdfs

Ποια είναι αυτά; Σύμφωνα με τον κ. Ανδρικόπουλο είναι:
- Η απώλεια ζωηρού κόκκινου αίματος στην τουαλέτα (είτε σε μικρή ποσότητα πάνω στο χαρτί, είτε σε μεγαλύτερη ποσότητα μέσα στη λεκάνη)
- Η ψηλαφητή διόγκωση της περιοχής του πρωκτού
- Η φαγούρα και ερεθισμός της περιοχής γύρω από τον πρωκτό
- Η ήπια απώλεια υγρών στο εσώρουχο
- Η δυσκολία καθαρισμού μετά από μία κένωση
- Ο πόνος που προκαλείται συνήθως όταν οι αιμορροΐδες είναι ερεθισμένες και περνάει όταν αιμορραγήσουν.

Μάλιστα, ο πόνος όταν επιμένει μπορεί να σηματοδοτεί κάτι σοβαρότερο όπως η θρόμβωση των αιμορροΐδων και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον ειδικό.
Μην ξεχνάτε, ότι η καθυστέρηση της διάγνωσης και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση μπορούν να συμβάλουν στην επιδείνωση του προβλήματος!

Κλείστε ραντεβού για δωρεάν εξέταση και συμβουλές από τον ειδικό ιατρό και διευθυντή του χειρουργικού τμήματος Σπύρο Ανδρικόπουλο, του Εξειδικευμένου Κολοπρωκτολογικού Ιατρείου στο Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Λευκός Σταυρός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved