Νέο τεστ για την προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην Ελλάδα το τεστ Aptima mRNA HPV, η πιο εξελιγμένη προστασία των γυναικών από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Νέο τεστ για την προστασία από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Το τεστ παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στις 11-13 Νοεμβρίου 2016, με θέμα «Παθολογία Τραχήλου και Κολποσκόπηση. Κυτταρολογία – Βιοδείκτες – Κολποσκόπηση – Ιστολογία και περαιτέρω διαχείριση», με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων.

Τα πρόδρομα αποτελέσματα ερευνών της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου, έδειξαν πως το Aptima σε συνδυασμό με το Παπ Τεστ, αποτελεί την πιο ασφαλή πολιτική πρόληψης καρκίνου τραχήλου μήτρας.

Το τεστ αποτελεί την πλέον σύγχρονη εξέλιξη που συνδυάζει την Κυτταρολογία Υγρής Φάσης με τη χρήση Μοριακών Βιοδεικτών συμβάλλοντας έτσι σε ποσοστό που αγγίζει το 100% στην προστασία των γυναικών από τον καρκίνο τραχήλου μήτρας.

Ουσιαστικά, μέχρι σήμερα καμία μέθοδος δεν επέτρεπε την αποτελεσματική διάγνωση όλων των περιπτώσεων καρκίνου τραχήλου μήτρας στην καθημερινή κλινική πράξη. Το ειδικό αυτό τεστ, ανιχνεύει εάν μια λοίμωξη είναι ενεργή και επιτρέπει την αναγνώριση, τόσο των προκαρκινικών αλλοιώσεων, οι οποίες, εάν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο, όσο και των περιπτώσεων διηθητικού καρκίνου. Το αποτέλεσμα του Aptima σε συνδυασμό με ένα τεστ Παπ, οδηγεί σε ασφαλή διάγνωση.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εξέτασης είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για την ορθολογιστική αντιμετώπιση νέων γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις και αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια των ειδικών ώστε να αποφεύγονται άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε μαιευτικές επιπλοκές, όπως η προωρότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved