Τι συμβαίνει και τρώμε τα νύχια μας και ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν

Τι συμβαίνει τελικά με αυτή την εθιστική συνήθεια, πού οφείλεται και πόσο συχνή είναι;

Τι συμβαίνει και τρώμε τα νύχια μας και ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν

Το φάγωμα των νυχιών είναι κάτι που κάνουν και τα δύο φύλα, είναι αντιαισθητικό, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα υγείας και είναι και πάρα πολύ συχνό, αφού οι έρευνες δείχνουν πως πάνω από 30% των ανθρώπων τρώνε τα νύχια τους.

Γιατί, όμως συμβαίνει αυτο και γιατί δεν κόβεται εύκολα η προκειμένη συνήθεια;

Πρώτα από όλα, δίνει ευχαρίστηση! Σύμφωνα με την καθηγήτρια ψυχολογίας UCSF School of Medicine, Τρέισι Φουζ, το φάγωμα των νυχιών χαλαρώνει τους ανθρώπους. Μέσω αυτού αισθάνονται μια ασυνείδητη απόλαυση, οπότε κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής κατάστασης θα δαγκώσουν τα νύχια τους.

Μία άλλη εξήγηση λέει πως οι άνθρωποι τρώνε τα νύχια τους για να...ξεθυμώσουν! Συνδεόμενη με την ιδέα της άνεσης, έρευνα του Journal of Behaviour Therapy and Experimental Psychiatry διαπίστωσε πως αυτοί που θυμώνουν γρήγορα τείνουν να τρώνε τα νύχια τους για να ηρεμούν.

Σχετική ερευνητική εργασία έχει δείξει πως εκτός των άλλων, υπάρχει σύνδεση της ονυχοφαγίας και του οικογενειακού ιστορικού. Το 1/3 των ανθρώπων που τρώνε τα νύχια τους έχουν ένα μέλος στην οικογένειά του που κάνει το ίδιο, επομένως πρόκειται για μία γενετιή προδιάθεση!

Να σημειώσουμε τέλος πως η αμερικανική ψυχιατρική ένωση συγκαταλέγει το δάγκωμα των νυχιών στη λίστα με τις μορφές ιδεοψυχαναγκασμού. ωστόσο, πολλοί ψυχίατροι διαφωνούν με αυτή την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ως υπεραπλούστευση της διαταραχής.

Υπάρχουν όμως θέματα υγείας που παραμονεύουν.
Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα στα δόντια και γενικότερα στην στοματική κοιλότητα. Τα χέρια συγκεντρώνουν εκατοντάδες μικρόβια κάθε ώρα, αν αναλογιστείτε πόσες επιφάνειες πιάνετε. Φανταστείτε όλα αυτά τα μικρόβια στο στόμα σας.
Μόλυνση μπορεί να επέλθει φυσικά και στα νύχια σας, αφου το φάγωμά τους, μπορεί να φέρει μαζί πληγές, τραύματα, και περαιτέρω προβλήματα από την εξάπλωση μικροβίων στα δάχτυλα.
Μην ξεχνάτε ότι είναι αντιαισθητικό και γι αυτόν που τρώει τα νύχια του και για εκείνους που τον βλέπουν να το κάνει και φυσικά, ότι θα έρθει η ώρα που θα ξοδεύετε χρήματα για μανικιούρ και τεχνητά νύχια...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved