Υπάρχει η «σωστή στιγμή» για την απόκτηση ενός παιδιού;

Μία από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που θέτουν οι γυναίκες είναι αν υπάρχει και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουν μωρό.

Υπάρχει η «σωστή στιγμή» για την απόκτηση ενός παιδιού;

Η απάντηση των γυναικολόγων είναι ότι δεν υπάρχει η τέλεια στιγμή. Συχνά περιμένουμε τον σωστό χρόνο, λόγω της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας, των σχέσεών μας ή άλλων παραγόντων. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να αναβάλλουμε ούτε να καθυστερούμε την απόφαση να κάνουμε παιδί, όταν το θέλουμε.

Το σώμα μας είναι στην καλύτερη φάση αναπαραγωγής μέχρι τα 35. Όσο πλησιάζουμε στα 40 δεν μειώνεται απλά η γονιμότητά μας αλλά αυξάνονται και οι επιπλοκές της κύησης. Αν λοιπόν θέλουμε να αποκτήσουμε παιδί, καλούμαστε να του δώσουμε προτεραιότητα.

Βασικές προϋποθέσεις
Επειδή η γέννηση ενός παιδιού είναι τεράστια ευθύνη πριν πάρετε την μεγάλη απόφαση λάβετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
Σκεφτείτε τη σχέση σας: Είναι η σωστή στιγμή και για τους δύο; Είστε έτοιμοι για μια αναπόφευκτη αλλαγή στον τρόπο ζωής σας; Αν ένας από τους δύο νοιώθει πιεσμένος ή δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, ίσως είναι καλύτερο να το αναβάλλετε. Ακόμα και αν συμφωνείτε και οι δύο, θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να λύσετε έγκαιρα. Οπως για παράδειγμα, συμφωνείτε με την ανατροφή του μωρού, τι πιστεύετε για τον τρόπο διατροφής, διαπαιδαγώγησης, πώς θα μοιράζεστε τη φροντίδα του.
Οικονομικά, δουλειά, σπίτι: Ένα παιδί κοστίζει και απαιτεί συνεχή δέσμευση που δεν θα μειώνεται καθώς θα μεγαλώνει. Από νωρίς θα πρέπει να γνωρίζετε ποιος θα κρατάει το παιδί όταν επιστρέψετε στην εργασία σας ενώ θα χρειαστεί ένα δικό του χώρο καθώς μεγαλώνει.
Είστε έτοιμη για έναν νέο άνθρωπο στη ζωή σας που θα εξαρτάται πλήρως από εσάς; Από την απάντηση που θα δώσετε θα καταλάβετε πολλά. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το μωρό δεν θα αλλάξει σε κάτι τον τρόπο ζωής τους αλλά αυτό στην πράξη αποδεικνύεται ουτοπία.

Καλό είναι να σκεφτείτε και τη βοήθεια και τη στήριξη που θα χρειαστείτε από φίλους και συγγενείς και αν αυτή θα σας είναι διαθέσιμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved