Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν αποψύχετε κοτόπουλο!

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία/μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο. Προφανώς δε γίνεται πάντα αυτό, και πολύ συχνά πρέπει να το αποψύξουμε για να ετοιμάσουμε το φαγητό της ημέρας.

Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος όταν αποψύχετε κοτόπουλο!

Το κρέας από κοτόπουλο χρειάζεται προσοχή για να το ξεπαγώσετε σωστά.

Με τους σημερινούς ρυθμούς ζωής, πολλές φορές πρέπει να ξεπαγώσουμε το κοτόπουλο γρήγορα. Υπάρχει μια ιδέα που κυκλοφορεί και λέει να το βυθίσουμε σε καυτό νερό. ΜΗΝ το κάνετε ποτέ. Η απόψυξη σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του και κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Είναι πολυ προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα. Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο (24 ώρες), μπορείτε να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κοτόπουλο στη συντήρηση, μέσα στο ψυγείο. Ένας τρίτος τρόπος είναι να το ξεπαγώσει σε κρύο νερό, με την πεοϋπόθεση να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Και να μην ξεχνάτε όταν πρόκειται να καταψύξετε το κοτόπουλο, ότι είναι προτιμότερο να το κόβετε σε μερίδες, ώστε να βγάζετε όσο χρειάζεστε κάθε φορά. Απαγορεύεται αυστηρά μετά την απόψυξη, να το καταξύξετε εκ νέου. Φτιάξτε μικρές μερίδες, ωστε να μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved