44.539 παιδιά και ενήλικες με οικονομικά προβλήματα ωφελήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας η 17η Οκτωβρίου. Σε μια εποχή που η φτώχεια έχει απλωθεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας με μεγάλη απήχηση (δυστυχώς) δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χτυπημένες από την ανεργία και από άλλες κακουχίες νιώθουν όλο και πιο έντονα την ανάσα της. Γονείς που δεν μπορούν να προσφέρουν τα προς το ζην στα παιδιά τους, ζουν στην αβεβαιότητα, σε ένα κλίμα βαρύ που μοιάζει με αδιέξοδο.

44.539 παιδιά και ενήλικες με οικονομικά προβλήματα ωφελήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» δεν μένει αμέτοχο σε όλο το προαναφερθέν σκηνικό που έχει διαμορφωθεί. Με δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζει χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα. Πρόκειται για «Το Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» και το «Είναι σημαντικό να προσφέρεις».

Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων είναι απτά και έχουν δώσει ανάσα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια (ή και κάτω από αυτά) της φτώχειας.

«Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»
Το «Μαζί για το Παιδί», ακολουθώντας τη φιλοσοφία λειτουργίας του «η ισχύς εν τη ενώσει», δημιούργησε από το 2012 την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», επεκτείνοντας τις δράσεις στήριξης πέρα των σωματείων που αποτελούν την Ένωση του. Κύριος σκοπός της υπηρεσίας είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ο εφοδιασμός ιδρυμάτων και σωματείων που εξυπηρετούν άπορες οικογένειες και παιδιά στην Αττική.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τον Σεπτέμβριο του 2016 έχουν καλυφθεί οι ανάγκες 270 φορέων παιδικής προστασίας στηρίζοντας συνολικά 26.425 παιδιά και 18.114 οικογένειες με οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ

«Είναι σημαντικό να προσφέρεις»
Από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το «Μαζί για το Παιδί» διαθέτει πρόγραμμα δωρεάν σίτισης απόρων οικογενειών και έχει βοηθήσει έως τώρα 240 δικαιούχους. Οι άπορες οικογένειες που εντάσσονται στο πρόγραμμα για διάστημα έξι μηνών, ψωνίζουν δωρεάν μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα πως μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα ΕΔΩ

content mazigiatopaidi fb

Ηχηρό μήνυμα κατά της φτώχειας
Φορείς που υποστηρίζει το «Μαζί για το Παιδί» με αφορμή την ημέρα κατά της φτώχειας στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα μέσα από το πρίσμα των δικών τους ενεργειών και δράσεων. Πρόκειται για τους: Φίλοι του Παιδιού (μέλος του «Μαζί για το Παιδί»), Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού, Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Συλλογική Πορεία Αγάπης, ο Άλλος Άνθρωπος, Ανθρώπινοι Άνθρωποι οι οποίοι απαντούν στα εξής ερωτήματα:

Ένα μήνυμα σας για την ημέρα της φτώχειας...
Πόσες οικογένειες εξυπηρετείτε και με ποιους τρόπους;
Πόσο έχει αυξηθεί ο αριθμός των εξυπηρετουμένων από το 2010;
Ποιοι είναι οι πόροι σας;
Πως ονειρεύεστε ένα καλύτερο αύριο;
«Οι Φίλοι του Παιδιού», απαντά η κα. Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Κοινωνικός Λειτουργός του σωματείου

«Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την 17η Οκτωβρίου «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας». Είναι μια μέρα αναστοχασμού για τις άξιες και τις ευαισθησίες μας. «Οι Φίλοι του Παιδιού» θέλουν την ημέρα αυτή να υπενθυμίσουν ότι εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Πρόσφατα στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι κάθε τρία δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από φτώχεια, ενώ 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Δεν είναι μακριά μας, είναι διπλά μας. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει εκτινάξει την παιδική φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, κυρίως στα παιδιά των νοτίων χώρων, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αλλά και στα Βαλκάνια η τις βαλτικές χώρες...
Αυτή την ημέρα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τη φράση μιας σπουδαίας μορφής της σύγχρονης πνευματικής Ελλάδας. «Όσο υπάρχουν παιδιά που πεινούν, Θεός δεν υπάρχει!» έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης. Η συμβολή μας για την εξάλειψη της φτώχειας, όσο μικρή κι αν είναι, μας φέρνει πιο κοντά στον όποιον Θεό πιστεύουμε.
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον ιερό αυτό σκοπό...»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

PRAKSIS, απαντά η κα. Χρυσούλα Πατσού από το Γραφείο Τύπου της οργάνωσης

«Σ’ αυτόν τον τόπο όσοι αγαπούν τρώνε βρώμικο ψωμί, και οι πόθοι τους ακολουθούν υπόγεια διαδρομή».

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, απαντά ο κ. Χαρ. Πυρουνάκης.

«Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη πόρων. Φτώχεια είναι και η έλλειψη ανθρωπισμού. Ακόμη κι αν ποτέ εξαλειφθεί η φτώχεια θα παραμένουμε φτωχοί εάν δεν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και ανάμεσά τους και αυτά των παιδιών. Ο κόσμος γίνεται πραγματικά πλούσιος όταν όλα τα παιδιά μπορούν να χαμογελούν και να έχουν προοπτική σε ένα καλύτερο μέλλον.»

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved