Δωρεάν κάρτα InterRail για τους νέους Ευρωπαίους προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η πρόταση για δωρεάν παροχή κάρτας Interail στους νέους Ευρωπαίους, άνω των 18 ετών τέθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δωρεάν κάρτα InterRail για τους νέους Ευρωπαίους προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μέχρι σήμερα εκατομμύρια νέοι έχουν κάνει το γύρω της Ευρώπης με τρένο, χρησιμοποιώντας την κάρτα Interail, ωστόσο το κόστος τους ταξιδιού μπορεί να είναι υψηλό (μερικές εκατοντάδες ευρώ).

Τι θέλει να κάνει το ΕΚ
Το ΕΚ θέλει να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια νέους Ευρωπαίους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, με τρένο, ένα από τα πιο οικολογικά μέσα μεταφοράς.

Τι είναι το InterRail
Το Interrail είναι ένα πάσο, που δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης ελεύθερα.Κάθε χρόνο, περίπου 300.000 το χρησιμοποιούν προκειμένου να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.Η Μάλτα, η Κύπρος, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία δεν είναι μέλη του δικτύου InterRail ενώ η Ελλάδα είναι μέλος του δικτύου και η σχετική κάρτα παρέχεται μέσω του ΟΣΕ. Για τους νέους των χωρών που δεν μετέχουν προτείνεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο χρήσης άλλων μέσων μεταφοράς όπως τα λεωφορεία και τα φέριμποτ.

Η συζήτηση στην ολομέλεια
Η επίτροπος Μεταφορών Violeta Bulc, δήλωσε ότι “η επέκταση της πρόσβασης όλων των νέων άνω των 18 ετών, αποτελεί πρόκληση και απαιτεί περαιτέρω ανάλυση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αξιολογήσει πολύ προσεκτικά το πιθανό κόστος και τις πηγές χρηματοδότησης για αυτή την πρωτοβουλία, καθώς και το αν η εφαρμογή της είναι εφικτή. Επίσης, μπορεί να εξετάσουμε παραλλαγές αυτής της εξαιρετικής ιδέας. Μια ελκυστική επιλογή είναι η δημιουργία λαχειοφόρου αγοράς ανοιχτή σε όλους και σε ειδικές κατηγορίες νέων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο αριθμό νέων να κερδίζει δωρεάν εισιτήρια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες πολιτικές ομάδες τάχθηκαν υπέρ της πρότασης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved