Tips για να διώξετε μια και έξω τις ψείρες

Ο Οκτώβρης έχει μπει για τα καλά και ο πονοκέφαλος για τις «ψείρες» έχει αρχίσει.

Tips για να διώξετε μια και έξω τις ψείρες

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Όπως σας έχω αναφέρει πολλάκις η κόρη μου έχει πολλά σγουρά και μακριά μαλλιά, οπότε ο φόβος για τις ψείρες είναι τεράστιος. Ούτε να διανοηθώ δεν θέλω ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή από το σχολείο και θα δω να ξύνεται. Το έχω ζήσει. Το έχω ζήσει όταν ήμουν στο δημοτικό. Και εγώ είχα πολλά και μακριά μαλλιά και η γιαγιά μου βασανιζόταν με το χτενάκι να μου τα καθαρίσει. Μπορεί να παιδευόταν για μέρες αλλά ούτε μια φορά δεν σκέφτηκε να μου τα κόψει.

Και κάπως έτσι απέκτησα και εγώ αυτή την «ιδιοτροπία», θέλω το παιδί μου να έχει μακριά μαλλιά και ο φόβος της ψείρας, κάθε χρόνο που αρχίζουν τα σχολεία με κυριεύει. Για αυτό και λαμβάνω τα μέτρα μου από νωρίς. Έχω καθιερώσει μία καθημερινή ρουτίνα που κάθε χρόνο κρατά τις ψείρες μακριά.

  1. Λουζόμαστε 3 φορές την εβδομάδα
  2. Χτενίζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά
  3. Κάθε πρωί και πριν πάμε σχολείο χρησιμοποιούμε μια προληπτική αντιφθειρική λοσιόν. Εγώ για την ακρίβεια αγοράζω από το φαρμακείο της γειτονιάς μου, την X-Lice Cologne από τη Pharmasept, με φυτικά αιθέρια έλαια, όπως Ευκάλυπτος, Κιτρονέλλα και Tea Tree Oil, που προστατεύουν από τις ψείρες έως και 6 ώρες. Περιέχει Εκχύλισμα Χαμομηλιού και Αλλαντοΐνη που καταπραΰνουν από ερεθισμούς, και Πρωτεΐνες Μεταξιού.
  4. Πάντα πιάνουμε τα μαλλιά μας αλογοουρά ή κάνουμε πλεξούδες. Ποτέ δεν τα αφήνουμε κάτω και δεν φοράμε στέκες στο σχολείο.

Ακολουθώντας αυτά τα 4 βήματα καθημερινά, ξέρω ότι δεν θα μου φέρει κανέναν ενοχλητικό επισκέπτη στο σπίτι. Η X-Lice Cologne έχει πολύ ευχάριστο άρωμα, δε χρειάζεται ξέβγαλμα και είναι κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών και άνω.

TOL VELVET

Ξέρω πως σε αυτό τον αγώνα της... ψείρας, δεν είμαι μόνη. Οπότε αν θέλετε τα παιδάκια σας να έχουν το κεφάλι τους καθαρό και εσείς το δικό σας ήσυχο, τρέξτε στο φαρμακείο της γειτονιάς σας, ζητήστε την X-Lice Cologne και ακολουθήστε την παραπάνω ρουτίνα που σας προτείνω!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://pharmasept.gr/el/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved