Διάσημα καρτούν που μοιάζουν με τα ζώα στο Αττικό Πάρκο!

Οι αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων, ξεπηδούν από τις αγαπημένες ταινίες που λατρέψαμε και βρίσκονται ολοζώντανα στο Αττικό Πάρκο! Ποια διάσημα καρτούν μοιάζουν με τα ζώα που φιλοξενεί το Αττικό Πάρκο; Κόβει άραγε βόλτες ο Ντάμπο το ελεφαντάκι καθημερινά εκεί; Μήπως σε κάποιον κήπο κοιμάται ο Σίμπα από το Lion King;

Διάσημα καρτούν που μοιάζουν με τα ζώα στο Αττικό Πάρκο!

Μια επίσκεψη θα σας βγάλει από το γλυκό αυτό δίλημμα και τα μικρά σας θα ανακαλύψουν με χαρά όλους τους αγαπημένους τους ήρωες καθώς θα τους γνωρίσουν όλους από κοντά!

Ντάμπο

NTAMPBO

Το γλυκό ελεφαντάκι από τη μοναδική ταινία βρίσκεται στο Αττικό Πάρκο και μαζί με τους φίλους του θα σας μαγέψει με το κούνημα των αυτιών του και τη χαριτωμένη προβοσκίδα του! O Elephas maximus -η επιστημονική του ονομασία- τρώει χόρτα, φλοιούς δέντρων, φρούτα και ρύζι, ζει έως και 70 χρόνια και εκτός από τις ταινίες και το Αττικό Πάρκο μπορείτε να τον δείτε σε απομονωμένα μέρη όπως το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ ή τις Ινδίες.

Lion King

LIONTARI

Ο βασιλιάς των λιονταριών -το Λιοντάρι της Ανγκόλας- είναι στο Αττικό Πάρκο και εξουσιάζει τον χώρο του με μοναδική χάρη! Η επιστημονική του ονομασία είναι Panthera leo bleyenberghi. Τα λιοντάρια κυνηγούν σε ομάδες κυρίως τη νύχτα και την περισσότερη δουλειά την κάνουν τα θηλυκά. Επιλέγουν μεγάλα θηράματα για να εξασφαλίζουν επάρκεια τροφής για όλη την ομάδα, όταν όμως υπάρχει έλλειψη θηραμάτων καταφεύγουν σε φίδια, σκίουρους, ακρίδες κ.ά. Κοιμούνται τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα και τα αρσενικά ζυγίζουν έως και 225 κιλά!

Happy Feet

PIGOUINAKIA

Τα υπέροχα πιγκουϊνάκια της ταινίας που έκλεψε την καρδιά μικρών και μεγάλων, περπατούν με «χάρη» και σκέρτσο στο Αττικό Πάρκο! Ο πιγκουίνος της Αφρικής - Spheniscus demersus- τρέφεται με διάφορα είδη ψαριών, μαλάκια και κεφαλόποδα.
Βουτάει σε βάθος έως 130μ. για να βρει τροφή και αν θα θέλατε να τον βρείτε στο φυσικό του περιβάλλον θα έπρεπε να ταξιδέψετε έως την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια ή τη Νότια Αφρική. Είναι προστατευμένο είδος!

Λύκοι

LIKOI

Οι λύκοι των Μίκυ Μάους είναι ζωντανοί... Είναι συμμορία! Είναι πονηροί!
Είναι στο Αττικό Πάρκο! Ο λύκος -Canis lupus- κυνηγάει θηλαστικά σε αγέλες. Ο αρχηγός της αγέλης είναι το κυρίαρχο αρσενικό. Ζούνε έως και 13 χρόνια, με μέσο όρο 5-6 χρόνια.

Μαδαγασκάρη Ζέβρα

ZEBRA

Την αγαπήσαμε όλοι! Βρίσκεται στο Αττικό Πάρκο και όλοι ξετρελαίνονται με τη χάρη και την ομορφιά της! Η ζέβρα του Γκραντ -Equus burchellii bοehmi- τρώει χορτάρι, φύλλα και θάμνους. Το συγκεκριμένο είδος είναι ένα από τα τέσσερα είδη που υπάρχουν στην Αφρική. Οι ζέβρες είναι εξαιρετικά κοινωνικές και ζουν σε ομάδες των πέντε έως 20 ατόμων. Βρίσκονται πάντα κοντά σε λίμνες και ποτάμια καθώς χρειάζονται νερό κάθε μέρα. Ο κύριος εχθρός τους είναι το λιοντάρι.

Ντόναλντ Ντακ

NTONALD

Η πιο αγαπημένη πάπια του κόσμου είναι στο Αττικό Πάρκο και σας περιμένει για παιχνίδι και πολλά... πα-πα-πα! Η πάπια Καρολίνας -Aix sponsa- με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στο κεφάλι τρώει καρύδια, σπόρους και υδρόβια φυτά. Ζει σε βάλτους και λίμνες περιτριγυρισμένες από πυκνά δάση και φωλιάζει σε τρύπες δέντρων.

Μαδαγασκάρη Καμηλοπάρδαλη

KAMILOPARDALI

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα του Αττικού Πάρκου! Είναι ψηλή, είναι υπέροχη, είναι πάντα έτοιμη να έρθει κοντά σας για να ποζάρει για φωτογραφίες! H καμηλοπάρδαλη Μπάρινγκο -Giraffa camelopardalis rothschildi- τρώει φύλλα και βλαστάρια δέντρων και φτάνει τα 5,5 μέτρα σε ύψος και τα 1.800 κιλά σε βάρος. Η διάρκεια της ζωής της στα ζωολογικά πάρκα φτάνει τα 25. Θα μπορούσατε να την δείτε ζωντανά σε ένα σαφάρι στην Κένυα!

Υάκινθος Μακάο, Ρίο

Desktop59

Ο γλυκός μπλε παπαγάλος από την ταινία Ρίο, βρίσκεται στο Αττικό Πάρκο και σας περιμένει! Με την επίσημη ονομασία Ara ararauna και κατανομή από τον Παναμά, την Βενεζουέλα και την Κολομβία, ο παπαγάλος κερδίζει τις εντυπώσεις! Τρώει σπόρους, καρπούς φοινίκων, άνθη και φρούτα και ζει σε δάση φοινικόδεντρων σε υψόμετρο από 500μ έως 1.500μ. Η διάρκεια της ζωής του φτάνει τα 80 χρόνια!

Λεμούριος

LEMOURIOS

O γλυκός ήρωας από το έργο «Μαδαγασκάρη», ταξιδεύει μέχρι το Αττικό Πάρκο με τους φίλους και μας περιμένουν! Με επίσημη ονομασία -Lemur catta- ο λεμούριος τρέφεται με φυτά, φύλλα, λουλούδια, φρούτα, φλοιό και χυμούς δέντρων και σπάνια, έντομα.
Ζει σε τροπικά δάση και τροπικές θαμνώδεις περιοχές. Περνάει αρκετό από το χρόνο του στο έδαφος ψάχνοντας για τροφή. Είναι κοινωνικό ζώο και ζει σε ομάδες τριών έως 25 ατόμων. Τα θηλυκά γεννάνε μια φορά το χρόνο ένα ή μερικές φορές και δύο μικρά.

Ο πύθωνας από το βιβλίο της ζούγκλας

KA

Στο έργο τον αγαπήσαμε γιατί είναι γλυκός, στην πραγματικότητα και στο Αττικό Πάρκο θα τον θαυμάσουμε από μακριά και με απόλυτη ασφάλεια! Είναι ο -Python regius- και τον βρίσκουμε στη Δυτική Αφρική. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά και όταν φοβάται τυλίγεται και γίνεται μία μικρή μπάλα! Από εκεί προέρχεται και η αγγλική ονομασία του «Ο Πύθωνας Μπάλα». Το μέγιστο μήκος του είναι 1,5μ. και είναι μη δηλητηριώδες.

Μπαλού η αρκούδα

MPALOU

Η γλυκιά αρκούδα από το βιβλίο της ζούγκλας μας περιμένει στο Αττικό Πάρκο! Με την επίσημη ονομασία -Ursus arctos arctos- και καταγωγή από την Ασία, την Αμερική αλλά και την Ευρώπη, η αρκούδα είναι παμφάγο ζώο. Το 85% της διατροφής της συμπεριλαμβάνει μούρα, βολβούς, μανιτάρια, ρίζες. Το 15% αποτελείται από έντομα, βατράχια, ψάρια, σαλιγκάρια, πουλιά και τα αυγά τους, κ.ά. Της αρέσει πολύ το μέλι και τα κεράσια. Τον χειμώνα πέφτει σε λήθαργο από 2 έως 4 μήνες. Οι αρκούδες ζυγίζουν από 80 έως και 300 κιλά. Είναι εξαιρετικά έξυπνα ζώα, πολύ δυνατά, διαθέτουν οξεία ακοή και όσφρηση, αλλά φτωχή όραση καθώς δεν βλέπουν παραπέρα από τα 80μ.

Η τίγρης από το βιβλίο της ζούγκλας

TIGRIS

Η τίγρης από την ταινία «Το βιβλίο της ζούγκλας» είναι καλόκαρδη και γλυκιά, στο Αττικό Πάρκο θα την δούμε από απόσταση και με ασφάλεια, καθώς είναι ένα άγριο αιλουροειδές. Με την επίσημη ονομασία -Panthera tigris sumatrae- και κατανομή από την Σουμάτρα τρέφεται κυρίως με ελάφια, αγριόχοιρους και άγρια βοοειδή.
Είναι κυρίως μοναχικό ζώο και φτάνει τα 140 κιλά. Ζει έως και 20 χρόνια, της αρέσει πολύ το νερό! Κάθε τίγρη έχει μοναδικό μοτίβο με ρίγες!

Ήρωες αγαπημένοι με μελάνι και χρώματα, ζωντανεύουν στο Αττικό Πάρκο. Ελάτε να τους γνωρίσετε και να τους αγαπήσετε και ζωντανά!
Σας περιμένουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved