Φθινοπωρινή αποτοξίνωση: «Καθαρίστε» τον οργανισμό σας!

Για την αποτοξίνωση του οργανισμού πολλοί συμβουλεύουν ειδικές δίαιτες, πλήρη νηστεία ή μονοφαγικές δίαιτες . Υπάρχουν τρόποι να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, και μάλιστα με τροφές της εποχής!

Φθινοπωρινή αποτοξίνωση: «Καθαρίστε» τον οργανισμό σας!

Νιώθετε υποτονικοί και χωρίς ενέργεια; Έχετε προβλήματα με το δέρμα σας, πόνους και ενοχλήσεις, ή μήπως προβλήματα στη χώνεψη; Μήπως έχετε απομακρυνθεί λιγάκι από τις σχετικά πιο υγιεινές σας συνήθειες τον τελευταίο καιρό; Μηπως τέλος αντιμετωπίζετε δυσκολία στην απώλεια βάρους που τόσο πολύ επιδιώκετε; Μάλλον ήρθε η ώρα γιααποτοξίνωση.

Η αποτοξίνωση είναι μιας μορφής καθαρισμός του αίματος. Αυτό γίνεται κύρια μέσω της αποβολής από το συκώτι αρνητικών στοιχείων που υπάρχουν στο αίμα. Το συκώτι ξεχωρίζει τις τοξίνες και τις καταστρέφει. Το «τσάκισμα» των τοξινών το αναλαμβάνουν επίσης τα νεφρά, το έντερο, τα πνευμόνια, οι λεμφαδένες και το δέρμα. Ωστόσο, όταν αυτό το σύστημα είναι εκτεθειμένο, οι μη ωφέλιμες ουσίες δεν φιλτράρονται όπως πρέπει και κάθε ίνα του κορμιού «υποφέρει» εξαιτίας αυτού.

Ας δούμε μερικές τροφές, που αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας, και μάλιστα... φθινοπωρινές!

Το λεμόνι: Κανένα άλλο φρούτο ή λαχανικό δεν μπορεί να εκθρονίσει το λεμόνι από τη θέση του εξαιρετικού «καθαριστή». Πιείτε το κάθε πρωί με χλιαρό νερό, ή σκέτο, ή σε φετούλες μέσα σε μια κανάτα νερό.
Το δαμάσκηνο: Εχει αντιοξειδωτικά και ποτάσιο, ιδανικά για τα νεφρά και την ενυδάτωση του οργανισμού.
Το κουνουπίδι: Είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση του συκωτιού.
Το μπρόκολο: Πρόκειται για αληθινό κοκτέηλ βιταμινών, ιδανικό για να αφαιρεί απο τον οργανισμό όλες τις τοξίνες.
Το σταφύλι: Πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει.
Το πράσο: Είναι πρωταθλητής της αποτοξίνωσης. Πολύ πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, ρυθμίζει και κινητοποιεί το έντερο.

Και φυσικά, καταναλώνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και μην ξεχνάτε τη σημαντικότερη μέθοδο αποτοξίνωσης, την άσκηση!
Η yoga και το σκοινάκι είναι μια χαρά για μια ώρα την ημέρα. Το qigong πάλι, η πολεμική αυτή τέχνη που βασίζεται σε ένα ιδιαίτερο σύστημα άσκησης για την αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι επίσης ό,τι πρέπει.
Αν αυτά σας φαίνονται ανέφικτα... κάντε ό,τι μπορείτε. Περπατήστε, κολυμπήστε, τρέξτε ή πηγαίνετε στο γυμναστήριο για ένα ομαδικό πρόγραμμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved