Πώς θα μετατρέψεις τα δάκρυα του παιδιού σου σε χαμόγελα;

Θυμάσαι ακόμα την εποχή που έτρεχες ξέγνοιαστη στο προαύλιο του σχολείου; Κυνηγητό με τους συμμαθητές σου, αγκαλιές, σπρωξίματα, χαμόγελα, γρατζουνιές, σκισμένα παντελόνια και μετά από λίγο... δάκρυα στα μάτια. Αλλά και με μιας κατέφευγες στο πιο αγαπημένο σου πρόσωπο, τη μητέρα σου, για να σε ανακουφίσει με μια αγκαλιά.

Πώς θα μετατρέψεις τα δάκρυα του παιδιού σου σε χαμόγελα;

Οι πιο αθώες, τρυφερές και νοσταλγικές αναμνήσεις προέρχονται από τα παιδικά μας βιώματα, από την εποχή που ανακαλύπταμε τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι και ζούσαμε έντονα κάθε νέα εμπειρία. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και τώρα να βρίσκεσαι στη θέση της μητέρας σου, που ανησυχεί για το μικρό της και ίσως κάποιες φορές το περιορίζει...

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Πάντα, όμως, απολαμβάνεις να το βλέπεις να χαμογελά και να μεγαλώνει μέσα από εμπειρίες γεμάτες έντονες, τρυφερές στιγμές και όμορφες εικόνες.

Hansaplast 1 3

Άλλωστε, όσα χρόνια και αν περάσουν τα παιχνίδια στη φύση και η χαρά της ανακάλυψης παραμένουν ανεκτίμητες αξίες που κάνουν κάθε παιδί να χαμογελά και να έχει συναρπαστικές ιστορίες να διηγηθεί στους φίλους του. Με τη φαντασία, οι ιστορίες αυτές γιγαντώνονται και το ταξίδι στην περιπέτεια ξεκινά... Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να βλέπεις το παιδί σου να διασκεδάζει στον καθαρό αέρα...

Οι μικροτραυματισμοί βέβαια είναι μέσα στη ζωή! Αμυχές, γρατσουνιές και δάκρυα είναι μέρος της παιδικής ηλικίας, όπως είναι και το παιχνίδι και τα πεσίματα που κάνουν τα παιδιά πιο δυνατά, τα βοηθούν να πιστέψουν ότι θα καταφέρνουν να σηκώνονται και θα συνεχίζουν να παίζουν ανέμελα με ακόμη περισσότερη όρεξη. Αλλά και η παρουσία σου που είναι ανεκτίμητη και μπορεί να τα παρηγορήσει σε κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Hansaplast 3 3

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσεις το μικρό σου αγγελούδι;
Είναι γεγονός πώς δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στην παραπάνω ερώτηση όταν είσαι γονιός... Φυσικά, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις αλλά αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι ότι μόνο ένα βλέμμα σου και μια αγκαλιά σου μπορούν να κάνουν το μικρό σου να νιώσει ασφάλεια, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αισθανθεί καλύτερα.

Hansaplast 8 3

Η πρώτη αντίδραση ενός παιδιού όταν πέσει είναι να βρει το πιο οικείο του πρόσωπο, εσένα. Προσπάθησε να μην είσαι ανήσυχη, για να το κάνεις να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει φυσικά το γεγονός. Να θυμάσαι ότι στα μάτια του εσύ είσαι η σούπερ- ηρωίδα που έχει τα πάντα υπό έλεγχο και μπορείς να το φροντίσεις ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Φυσικά, πρέπει να φροντίσεις και για το τραύμα του, αλλά για αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα καθώς η Hansaplast βρίσκεται πάντα εκεί, προσφέροντας τα καλύτερα επιθέματα και μετατρέποντας με τον πιο έξυπνο και γλυκό τρόπο τα δάκρυά τους σε χαμόγελα.

Hansaplast 6 3

Παρακολούθησε ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο μία ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα μικροσκοπικών έργων κάνει μικρά παιδιά να χαμογελούν ξανά με τις πιο όμορφες ζωγραφιές που απεικονίζουν τις περιπέτειές τους!

http://campaigns.hansaplast.com/plastermoments/gr

Επισκεφθείτε το παραπάνω site, για να βρείτε χρήσιμες συμβουλές από Ελληνίδες μαμάδες bloggers, την άποψη ενός παιδιάτρου και τη συνέντευξη της ζωγράφου Lorraine Loots!

Οι αναμνήσεις των παιδικών χρόνων είναι ότι ωραιότερο και πολυτιμότερο μπορεί να έχει ένα παιδί. Δώσ’ του την ελευθερία να αποκτήσει τις εμπειρίες που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά που έχει ανάγκη και να καταλάβει πως πάντα, μετά από κάθε πέσιμο, θα μπορεί να σηκώνεται ακόμη πιο δυνατό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved