Άλκηστις Πρωτοψάλτη-Στέφανος Κορκολής: Άγγιξαν τον ουρανό με τα «φτερά της ποίησης» στη γιορτή των 20 χρόνων του «Μαζί για το Παιδί»

Μια πεντακάθαρη αγγελική φωνή γεμάτη συναίσθημα αντήχησε το βράδυ της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Ηρώδειο συνοδευόμενη από τις μελωδίες του μοναδικού σολίστα Στέφανου Κορκολή!

Άλκηστις Πρωτοψάλτη-Στέφανος Κορκολής: Άγγιξαν τον ουρανό με τα «φτερά της ποίησης» στη γιορτή των 20 χρόνων του «Μαζί για το Παιδί»

Όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την γιορτή για τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» , είναι βέβαιο ότι θα την κρατήσουν για πάντα βαθειά χαραγμένη στη μνήμη τους αφού άγγιξαν τον ουρανό «Με τα φτερά της ποίησης».

Υπέροχα λόγια για την Ελλάδα, για τον έρωτα και τη ζωή από τους Ελύτη, Σεφέρη, Καβάφη, Γκάτσο, Καββαδία, Χατζηδάκι κ.α. ταξίδεψαν πραγματικά το κοινό του Ηρωδείου. Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές που η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε με την κιθάρα της κάτω από τις 3 ελιές του εκπληκτικού αλλά λιτού σκηνικού, αλλά και η στιγμή που απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο της παροτρύνοντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί της. Αξέχαστη και η στιγμή της διασκευής-φαντασίας για πιάνο του πολυτάλαντου Στέφανου Κορκολή στο Ζορμπά του Μίκη Θεοδωράκη!

«Απόψε το φεγγάρι φέγγει περισσότερο», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη «Απόψε είμαστε εδώ για το «Μαζί για το Παιδί». Μια Ένωση που αγκαλιάζει 30.000 παιδιά και εγώ με τον Στέφανο γιορτάζουμε τα 20 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί». Στους εθελοντές, στους ανθρώπους της Ένωσης, αξίζει το χρυσό μετάλλιο της ανθρωπιάς, τους αξίζει το χειροκρότημα σας» και ένα κατάμεστο Ηρώδειο την αποθέωσε.

Μια άλλη νότα έδωσε η χορωδία GraduArti
«Δεν θα μπορούσαν να λείψουν μια τέτοια βραδιά από κοντά μου. Μια τόσο σημαντική βραδιά», είπε η Άλκηστις παρουσιάζοντας την χορωδία των αποφοίτων Αρσακείων Σχολείων GraduArti με διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη. Τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη το τραγούδι του «Μαζί για το Παιδί» σε μουσική του Στέφανου Κορκολή και στίχους της Ρεβέκκας Ρούση.

Το μαγικό τέλος
«Σε ένα τέτοιο ζεστό κοινό δεν μπορείς να χαλάσεις χατίρι», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πριν ερμηνεύσει το «Άγγελε μου», όταν εμφανίστηκε ξανά πάνω στη σκηνή μετά το επίμονο χειροκρότημα του κόσμου και συμπλήρωσε πώς αυτό το τραγούδι είναι ορόσημο στην πορεία της, καθότι εγκαινίασε τη συνεργασία και τη φιλία της με το Στέφανο Κορκολή, αλλά και γιατί το ερμήνευσε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο σε μια συναυλία αφιερωμένη στο «Μαζί για το Παιδί». Η αυλαία έπεσε με το τραγούδι «Η σωτηρία της ψυχής» και με το κοινό του Ηρωδείου να σιγοτραγουδά συνεπαρμένο από τη μαγεία της στιγμής.

Μια μεγάλη συναυλία, για ένα σημαντικό σκοπό, που θα μείνει στη μνήμη όσων είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Το «Μαζί για το Παιδί», ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συντελεστές της συναυλίας, καθώς και όλους όσους έσπευσαν να παραστούν και να γιορτάσουν με την παρουσία τους, τα 20 χρόνια της Ένωσης!

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τους σκοπούς και την υλοποίηση των προγραμμάτων της Ένωσης.

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:
Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη.

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | https://twitter.com/mazigiatopaidi | https://www.instagram.com/mazigiatopaidi /

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved