Ακούστε το πιο χαρούμενο τραγούδι του κόσμου (βίντεο)

Η επιστήμη απεφάνθη. Υπάρχει ένα τραγούδι που μας κάνει περισσότερο ευτυχισμένους  από άλλα.

Ακούστε το πιο χαρούμενο τραγούδι του κόσμου (βίντεο)

Και αυτό δεν είναι άλλο από το «Don't Stop me Now» των Queen.

Ο νευροεπιστήμονας Jacob Jolij με την ομάδα του, μελέτησε , μέσω μίας φόρμουλας, 126 κομμάτια από μία περίοδο 50 ετών! Στην συνέχεια η εταιρεία Alba ζήτησε από 2.000 Βρετανούς να διαλέξουν τα τραγούδια που τους έκαναν πιο χαρούμενους και πιο ευτυχισμένους.Ο Jolij έχοντας τις απαντήσεις, τις επεξεργάστηκε ξεχωρίζοντας τα τραγούδια που είχαν τα υψηλότερα σκορ. Δεν έμεινε όμως σε αυτό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Independent , μελέτησε τα beat ανά λεπτό, το μουσικό κλειδί, το θέμα και ανέλυσε τους στίχους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «το πρότυπο ήταν πολύ ξεκάθαρο. Το μέσο τέμπο των τραγουδιών που κάνουν κάποιον να αισθανθεί καλύτερα είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο του μέσου ποπ τραγουδιού. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση το μέσο τέμπο είναι περίπου 118 beat το λεπτό, στα τραγούδια που δημιουργούν το συναίσθημα ευτυχίας είναι 140-150 beat το λεπτό».

Ετσι, το μοναδικό τραγούδι που ικανοποιούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί και το οποίο συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων, είναι το «Don't Stop me Now» των Queen.

Απολαύστε το.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved