Χαρισμάθεια: Μaster classes για 5η συνεχή χρονιά-Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

Η Χαρισμάθεια διοργανώνει, για 5η χρονιά, τα master classes που περιλαμβάνουν μαθήματα εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού, αυτονομία στη μάθηση για παιδιά γυμνασίου -λυκείου και συμβουλευτική γονέων για καλύτερη υποστήριξη των παιδιών.

Χαρισμάθεια: Μaster classes για 5η συνεχή χρονιά-Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 28 Σεπτεμβρίου ενώ η επιλογή θα γίνει την 1η Οκτώβρη.

Φιλοσοφία προγράμματος
Μαθητές δημοτικού με αυξημένες δυνατότητες καλούνται να ανακαλύψουν το εύρος των γνωστικών αντικειμένων και να καλύψουν την επιφάνεια. Υπό αυτό το πρίσμα διδάσκονται απαιτητικά master-classes τα οποία εκτείνονται σε μια πληθώρα μαθημάτων και ξεπερνούν την ύλη που περιγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα του δημοτικού.

Τα απαιτητικά μαθήματα εμπλουτισμού της ύλης τρέχουν συμπληρωματικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου και είναι προαιρετικά για τα παιδιά. Τα master classes είναι 3ωρα εβδομαδιαία μαθήματα τα οποία εκτείνονται σε πληθώρα γνωστικών αντικειμένων και στόχο έχουν την διερεύνηση του εύρους της γνώσης από τα παιδιά. Αυτή είναι μια απαραίτητα προϋπόθεση έτσι ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα ενδιαφέροντα τους για να περάσουν να προσπελάσουν τη δυσκολία και να εμβαθύνουν.

Τα master classes βασίζονται σε 4 πυλώνες.

-Πρώτον, τα παιδιά από τη στιγμή που παρακολουθούν τα μαθήματα σημαίνει ότι ανήκουν στην τάξη και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να ρωτήσουν ότι θέλουν, ακόμα και εάν δεν είναι σχετικό με το μάθημα. Έτσι αναπτύσσουν το αίσθημα του ανήκειν.

-Δεύτερον, τα μαθήματα είναι προαιρετικά. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά που έρχονται στα μαθήματα πρέπει να σέβονται το χρόνο του δασκάλου και επομένως θα πρέπει να έχουν ασχοληθεί με τα tasks τα οποία είχαν να φέρουν εις πέρας.

-Τρίτον, τα παιδιά δεν έρχονται στα μαθήματα για να μάθουν αλλά για να σκεφτούν. Τα παιδιά δε θα εξεταστούν από τυποποιημένο τεστ και δεν είναι στόχος του μαθήματος η απομνημόνευση και η αναπαραγωγή. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν τα νοητικά σχήματα και τις ιδέες πίσω από κάθε γνωστικό αντικείμενο και να προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν. Η δημιουργία στέκει πάντοτε ένα επίπεδο πάνω από τη μάθηση και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας είναι ένας από τους στόχους του προγράμματος.

-Τέταρτον, τα παιδιά πηγαίνουν για το αδύνατο. Γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχουν σε τουλάχιστον μία από τις πτυχές του προγράμματος. Αυτό μαθαίνει στα παιδιά τόσο να διαχειρίζονται την αποτυχία όσο και να αναπτύξουν επιμονή και υπομονή. Η στάση που καλούνται να έχουν τα παιδιά δεν είναι να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, αλλά να προσπαθούν πάντα να κάνουν το βέλτιστο δυνατό, ασχέτως ανταγωνισμού ή αποτελέσματος.

Master-classes για παιδιά 8-12 ετών
Τα master classes είναι απαιτητικά μαθήματα εμπλουτισμού της ύλης για παιδιά δημοτικού και
είναι τα μόνα μαθήματα που έχουν αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών με γνωστικό περιεχόμενο. Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 22 Οκτωβρίου, γίνονται κάθε Σάββατο και διαρκούν 3 ώρες. Φέτος το αναλυτικό πρόγραμμα εκτείνεται στις ενότητες: Μαθηματικά, Φύση & Άνθρωπος και Ιστορία & Τεχνολογία.

Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Boot-camp για παιδιά 13-17 ετών
Το boot camp είναι πρόγραμμα καθοδήγησης για αυτονομία στη μάθηση και απευθύνεται σε παιδιά γυμνασίου - λυκείου. Στο boot camp τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα και να παράξουν πρωτότυπο υλικό επάνω στα ενδιαφέροντα τους! Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 22 Οκτωβρίου, γίνονται κάθε Σάββατο και διαρκούν 1.5 ώρα.

Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Κύκλος Συμβουλευτικής γονέων
Χαρισματικό παιδί σημαίνει διαφορετική οπτική, διαφορετική συμπεριφορά, ασύγχρονη ανάπτυξη. Θα νιώσεις πολλές φορές μόνος στην αναζήτηση του σωστού δρόμου για την καθοδήγηση του παιδιού σου και αυτό γιατί οι δρόμοι που χαράχθηκαν από πριν δεν κάνουν για σένα. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βρεις την πυξίδα σου. 12 ώρες σεμιναρίων με αναλύσεις διαχείρισης πραγματικών καταστάσεων.

Συμπλήρωσε την αίτηση εδώ

Συμπλήρωσε τη φόρμα ή στείλε email στο gifted@charismatheia.edu.gr και εξασφάλισε τη θέση σου!
1 Οκτωβρίου, 10.30 π.μ. η διαδικασία επιλογής των προγραμμάτων
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις 6937021363

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved