Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να τρέφεται το παιδί σου σωστά

Ως μητέρα, γνωρίζεις πολύ καλά, πως το να δώσεις τις σωστές τροφές το παιδί σου μερικές φορές είναι... μαρτύριο. Τα παιδιά πάντοτε θα προτιμούν τις λιχουδιές από τα υγιεινά φαγητά (εκτός και αν είσαι πολύ, πολύ τυχερή) κάνοντάς σου τη ζωή λίγο δυσκολότερη, όμως πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή.

Αυτός είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να τρέφεται το παιδί σου σωστά

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Αφενός να μην παραδώσεις τα «όπλα» και αφετέρου να γίνεις πιο δημιουργική. Αντί να επιβάλλεις στο παιδί σου τροφές, μπορείς να κάνεις το φαγητό παιχνίδι. Το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό «παιχνίδι φαγητού» που μπορείς να παίξεις με τα παιδιά σου είναι το παιχνίδι των χρωμάτων!

Στόχος του παιχνιδιού είναι να φάει το παιδί όσα περισσότερα χρώματα μπορεί και όπου αναφερόμαστε σε χρώματα εννοούμε φρούτα και λαχανικά. Μπορείς να φτιάξεις έναν πίνακα και να σημειώνετε παρέα τα χρώματα που έφαγε την κάθε μέρα, κόκκινο για την ντομάτα, πράσινο για το κολοκύθι, πορτοκαλί για το πορτοκάλι και ούτω καθεξής.

ippofaes

Μην ξεγελιέσαι όμως... Ακόμα και το παιχνίδι μπορεί να σε δυσκολέψει καθώς η διατροφή του παιδιού σου πρέπει να έχει ποικιλία, ώστε να λαμβάνει καθημερινά τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά. Πολλά «χρώματα» δεν θα αρέσουν στο παιδί σου, οπότε θα νιώθεις πως γυρίζεις και πάλι στο μηδέν. Υπάρχει λύση όμως και την βρίσκεις στις Υπερτροφές ή κοινώς: Superfoods. Τα Superfoods είναι τροφές οι οποίες περιέχουν δεκάδες βιταμίνες και ευεργετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το SUPERFOODS Ιπποφαές. Το Ιπποφαές περιέχει 100mg βιταμίνης C ανά 100ml ενώ το πορτοκάλι μόλις 35mg!

entos se ola 3

Αν προσθέσεις στη διατροφή του παιδιού σου ένα από τα προϊόντα της Superfoods αυτόματα μπορείς να είσαι ήσυχη πως έχει λάβει μονομιάς μια μεγάλη ποσότητα από τις βιταμίνες τις οποίες χρειάζεται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως εισάγοντας στη διατροφή του τα superfoods μπορούν να παραμείνουν σε αυτή και τα... Junkfood. Πρέπει ωστόσο να φερθείς έξυπνα, να μην πιέσεις το παιδί σου ώστε να βλέπει όλες τις τροφές σαν απόλαυση και όχι σαν αγγαρεία και να είσαι αυστηρή (μόνο) όταν πρέπει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved