Ο προγραμματισμός της νέας (σχολικής) χρονιάς

Σεπτέμβριος σημαίνει οργάνωση, τάξη και ασφάλεια. Κάθε νέα σεζόν, τέτοιες ημέρες, προετοιμάζετε το μικρό σας για το σχολείο, κάνετε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προμηθεύεστε σχολικά είδη...

Ο προγραμματισμός της νέας (σχολικής) χρονιάς

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Προγραμματισμός για το παιδί
Βρίσκεστε στις επάλξεις και σίγουρα στέκεστε στο... ύψος των περιστάσεων προκειμένου να βρίσκονται όλα στην εντέλεια και προγραμματίζετε όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες του μικρού ή της μικρής σας με οργάνωση και προσοχή.
Μια μητέρα οφείλει να προγραμματίζει τα πάντα και να έχει λύσεις για το κάθε τι, πόσο μάλλον αν είναι εργαζόμενη. Άλλωστε κάθε σας μέρα είναι «απαιτητική» και γεμάτη, τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας.

Το πρόγραμμα και η τάξη βοηθούν το παιδί να προσαρμοστεί στην καθημερινότητα και είναι καλό να γνωρίζει τι το περιμένει αλλά και να μην παρεκκλίνει συχνά από αυτό. Eπίσης σημαντικό είναι να έχει κενά για παιχνίδι και χαλάρωση καθώς και να συμπληρώνει 8 ώρες ύπνου.

ererere

Τυπώστε ένα πρόγραμμα και τοποθετήστε το στο δωμάτιό του και άλλο ένα σε κοινό χώρο στο σπίτι όπου μπορούν να το βλέπουν όλοι π.χ. με ένα μαγνητάκι στο ψυγείο. Επιβραβεύστε το παιδί όταν ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει το πρόγραμμά του και κάντε το να καταλάβει πόσο σημαντικά το βοηθά η οργάνωση στο διάβασμά του αλλά και στις εξωσχολικές του δραστηριότητές.

Αντισύλληψη και σεξουαλικός προγραμματισμός.

Με τον ίδιο τρόπο που θα οργανώσετε το παιδί και θα σας απαλλάξετε από περιττά άγχη, προγραμματίστε και τη ζωή σας! Με λίγα λόγια, αν δε, νιώθετε έτοιμη για να διευρύνετε την οικογένειά σας, λάβετε τα μέτρα σας και φροντίστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο!

Η αποτροπή μιας ανεπιθύμητης σύλληψης και η παρεμπόδιση μιας εγκυμοσύνης είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας και δεν πρέπει να αισθάνεστε καμία ενοχή. Πόσο μάλλον αν αισθάνεστε ότι η οικογένειά σας έχει ολοκληρωθεί ή προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να προστεθεί νέο μέλος σε αυτήν. Ο στόχος είναι, να απολαμβάνετε το σεξ με τον σύζυγό σας χωρίς δεύτερες σκέψεις και μετρώντας αγχωμένη ημέρες.

Σύγχρονες αντισυλληπτικές μέθοδοι, πλέον σε πολύ εξελιγμένη μορφή, προσφέρουν την προστασία που ζητάτε και την απόλαυση στην ερωτική πράξη και εγγυώνται σωστό προγραμματισμό, τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

dfsdfsdf

Οργανώστε τη ζωή σας και τη μελλοντική απόκτηση ενός (ακόμα) παιδιού και μην αφήνετε το άγχος να σας καταβάλλει. Μην «κλειδώνετε» το μυαλό σας με κλισέ που αφορούν στην ηλικία μιας γυναίκας και στο πότε πρέπει να τεκνοποιήσει. Το πιο σημαντικό είναι να είστε έτοιμη!

Κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Το πρόγραμμα που λειτουργεί για μία, δεν σημαίνει ότι ταιριάζει, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και σε κάποια άλλη. Γι’ αυτό χρειάζεται προσαρμογή στα δικά σας δεδομένα. Το σημαντικό είναι, να φτιάξετε κατά τέτοιο τρόπο το δικό σας πρόγραμμα, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι απ’ αυτό και να μην «καταπιέζεται» κανείς!

Χρειάζεται μόνο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας, για να δημιουργήσετε ένα καθημερινό ή και εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα τους διευκολύνει όλους. Εάν είναι όλα οργανωμένα, θα έχετε χαρούμενα μέλη μέσα στο σπίτι και θα έχετε τη δυνατότητα να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο σύντροφό σας αλλά και εκείνος σε εσάς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved